BLOB ve benzeri büyük dosyalarla işlem (Çözüldü)
BLOB ve benzeri büyük dosyalarla işlem (Çözüldü)
Merhaba. Bir arşivleme programı geliştiriyorum. Daha önceden taranmış olan evrakları jpeg halinde veri tabanında tutmak istiyorum. Ama malum, resim dosyaları çok yer kapladığından belli bir süre sonra veri tabanı büyüyecek ve haliyle queryler de yavaşlıyacak. Bu yüzden, soruyorum, böyle büyük verileri bizzat veri tabanına değil de başka bir yere yazıp, gerektiğinde oradan okutmak olmaz mı? Böyle bir şey mümkün değilse bu durumlarda en iyi yöntem hangisidir?
En son a.mikayil tarafından 11 Ara 2010 07:34 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
İstikrar sürsün, Türkiye'm büyüsün inşallah.
Re: BLOB ve benzeri büyük dosyalarla işlem
genelde tercih çok büyük dosyalar ise veritabanına dosyanın yolunu yazmaktır.
gösterme anında vtden konum okunur ve loadfromfile yüklenir.
gösterme anında vtden konum okunur ve loadfromfile yüklenir.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

merhaba ,
fikir olarak , local bir FTPServer yazın yada hazır bir ftp sunucu kurun , terminaller dosyaları FTPServer uygulamanıza upload etsin, dosyalara unique isimler verin, database de bu isimleri ve orjinal isim ve uzantıları tutun gerektiğinde de veritabanında tutacağınız unique dosya isminin başvurduğu fiziksel dosyayı ftp sunucunuzdan gerçek ismine replace ederek indirin. eğer çok kullanıcılı bir sistem olacaksa FTP sunucu yada kendi yazacağınız özel bir dosya transfer protokolü olmadan klasör paylaşımı gibi işlemlerle başınızı ağrır, (güvenlik ilkeleri vs..)
kolay gelsin.
fikir olarak , local bir FTPServer yazın yada hazır bir ftp sunucu kurun , terminaller dosyaları FTPServer uygulamanıza upload etsin, dosyalara unique isimler verin, database de bu isimleri ve orjinal isim ve uzantıları tutun gerektiğinde de veritabanında tutacağınız unique dosya isminin başvurduğu fiziksel dosyayı ftp sunucunuzdan gerçek ismine replace ederek indirin. eğer çok kullanıcılı bir sistem olacaksa FTP sunucu yada kendi yazacağınız özel bir dosya transfer protokolü olmadan klasör paylaşımı gibi işlemlerle başınızı ağrır, (güvenlik ilkeleri vs..)
kolay gelsin.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
şöyle birşey deneyebilirsin ilk etapta blob olarak kayıt et ve veritabanını çok fazla büyütürse onları alıp bir klasöre kayıt edersin ve dosya yollarını da tabloda tutarsın.
Değerli arkadaşlar, Allah (c.c.) hepinizden razı olsun. Önerilerinizden sonra artık her halde bana en uygun olanını seçip kullana bilirim. Zihinlerinize sağlık.
İstikrar sürsün, Türkiye'm büyüsün inşallah.