Seçilen her kayıtın Değişmesi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Seçilen her kayıtın Değişmesi
S.A Arkadaşlar; yapmış oludğum ticari uygulamada şöyle bir şeye ihtiyacım var dbGridde seçilen her kayıt dbGridde bilgileri görünecek mesela ahmet yılmaz isimli müşteri seçildi gridde o kişinin bilgileri dbEditte görünecek acaba bunu nasıl yaparım ??
Re: Seçilen her kayıtın Değişmesi
Formuna birtane dbgrid ekle, dbgridi dbeditle gösterdiğin datasource'ye bağla
görmek istediğin kimlik, ödeme telefon adres vs bilgileride o datasourceye bağla
formu çalıştır dbgride tıkla bukadar
yapılması olağan bir durum
görmek istediğin kimlik, ödeme telefon adres vs bilgileride o datasourceye bağla
formu çalıştır dbgride tıkla bukadar
yapılması olağan bir durum
http://www.delphibasics.co.uk/RTL.asp?Name=DaysBetween
http://www.neonhaber.com/Static/mega-co ... index.html
www.delphican.con
Function PARSE( text, ilk, son:String ): String; //
begin
Delete(Text, 1, pos(ilk, Text) + Length(ilk)-1);
Result := Copy(Text, 1, Pos(Son, Text)-1);
end;
www.delphican.con
begin
end;
hocam zaten bu dediğini yaptım bizde durum biraz farklı şöyleki ; firebird vt de cari hesap modülde kayıt araması yapmak için formu bir adet edit koydum ve editin change olayına arama kodu yazdım ilgili kaydı arıyor fakat bus eferde şöyle bir sorun oluştu mesela ahmet yılmaz diye bir müşiteriyi aradık.ama daha sonra dbGriddeki kayıtlı müşterileri seçtiğim zaman onların bilgileri dbEditlerde görünmüyor en son kim görüntülenmişsse o kişinin bilgileri görünüyor. bir arkadaşım master detail yapmamı söyledi ama tam anlayamadım onunda nasıl olacağını.. ?
Master-detail yapı kurmalısın.
KoPilot yazdı:Master-detail yapı kurmalısın.
işte o master detail ney hocam ben onu anlamadım biraz yardımıc olsanız.. ?

örenk olarak müşteri isimlerinin olduğu tablo master, bu müşteriye ait hareketlerin olduğu tabloda detail olsun.
Eğer yapıyı doğru kurduysan bu iki tablonun birbiriyle ilişkili olan bir alanı vardır......
Yavv bu konuyu böyle anlatmak çok zor.. Şimdi çıkmam lazım. Sen biraz formda ara olmazsa akşam geldiğimde (2-3 saat sonra) sana bir örnek dosya gönderirim..
Eğer yapıyı doğru kurduysan bu iki tablonun birbiriyle ilişkili olan bir alanı vardır......
Yavv bu konuyu böyle anlatmak çok zor.. Şimdi çıkmam lazım. Sen biraz formda ara olmazsa akşam geldiğimde (2-3 saat sonra) sana bir örnek dosya gönderirim..
saolasın kopilot hocam araştırıyorum bende fakat benim bahsettiğim projemde 2 tane tab lo yokk i sadece cari tablosunda bir dbGrid birde dbEdit var hepsi bu şimdi ikisini nasıl bağlıyacaz o mesele ..??
Bu ekteki dosyayı bir inceleyin
Master alanını Kimlik, Detay tablo alanını ise DetayID diye tanımladım...
Master kimlik alanı -> Detay alanındaki veriyi DetayID sayesinde buluyor
Bunu oluşturmak içinse adotable2 nin object innspectorunda mastersource , masterfields ve indexfieldsname kısımlarını dikkatli incelerseniz Master Detay olayını az çok çözmüş olursunuz Naydi kolay gelsin
bakalım : )=
Master alanını Kimlik, Detay tablo alanını ise DetayID diye tanımladım...
Master kimlik alanı -> Detay alanındaki veriyi DetayID sayesinde buluyor
Bunu oluşturmak içinse adotable2 nin object innspectorunda mastersource , masterfields ve indexfieldsname kısımlarını dikkatli incelerseniz Master Detay olayını az çok çözmüş olursunuz Naydi kolay gelsin

- Dosya ekleri
-
- DATA.rar
- Bunu dene bir master Detail açıklamasına en basit Örnek
- (9.82 KiB) 116 kere indirildi
http://www.delphibasics.co.uk/RTL.asp?Name=DaysBetween
www.delphican.con
begin
end;
www.delphican.con
begin
end;
şimdi o zaman bu anlatılanlara göre benim master alanı dbGrid detail alanım ise dbEditler şimdi sorun bu ikisini nasıl bağlantı kurarım ikisi arsında ?
peki şöyle bişey yapsak bu master detail yerine dbGridin click olayına öyle bir kod yazmlıyım ki seçilen her müşterinin kayıtları dbEdite yansıyacak bunu nasıl yaparım ??
Ben yanlış anlamışım özür dilerim.
@akineton, datasource var mı projende? Eğer varsa dbedit datasource bağlı mı? Eğer o bağlıysa zaten herşey söylediğin gibi olmalı. Ama sen bütün alanlarını sadece bir dbedit'te görmeye çalışıyorsan olmaz, onun için normal edit kullanabilirsin ama ne işine yarar anlamadım.
Biraz daha açıklarsan ona göre cevap verelim..
@akineton, datasource var mı projende? Eğer varsa dbedit datasource bağlı mı? Eğer o bağlıysa zaten herşey söylediğin gibi olmalı. Ama sen bütün alanlarını sadece bir dbedit'te görmeye çalışıyorsan olmaz, onun için normal edit kullanabilirsin ama ne işine yarar anlamadım.
Biraz daha açıklarsan ona göre cevap verelim..
Yav hocam Allah rızası için bir yardım et valla kafayı yiyecem
Şimdi olay şu Cari hesap takip formum var bu formda 2 tane datasource 1 IBTable ve 1IBquery var. birde isme göre kayıt aramak için edit1 var. Şimdi mesela ahmet yılmaz isiml bir müşteriyi arıyorum buluyor fakat daha sonra dbGriddedki mehmet isiml müşteryis eçince onun da bilgileri ykarda formda dbGridde görünümesi laızm ama görünmüyor işte bu arada cari tablosunun resmini çektşim bakarsan iyi olur ...

- Dosya ekleri
-
- cari.rar
- (44.03 KiB) 77 kere indirildi
@akineton resimden birşey anlaşılmıyor ama sanırım senin sorunun yaptığın aramayla ilgili...akineton yazdı:Yav hocam Allah rızası için bir yardım et valla kafayı yiyecemŞimdi olay şu Cari hesap takip formum var bu formda 2 tane datasource 1 IBTable ve 1IBquery var. birde isme göre kayıt aramak için edit1 var. Şimdi mesela ahmet yılmaz isiml bir müşteriyi arıyorum buluyor fakat daha sonra dbGriddedki mehmet isiml müşteryis eçince onun da bilgileri ykarda formda dbGridde görünümesi laızm ama görünmüyor işte bu arada cari tablosunun resmini çektşim bakarsan iyi olur ...
Sanırım sen sql ile arama yapıyorsun ve daha sonra ibquerynin sql betikini düzeltmiyorsun. Dolayısyla query bütün kayıtları seçmiyor.
Bi kontrol et bakalım öylemi eğer öyle değilse kodlarını özelden bi gönder bakayım...
@akineton kodlarında
böyle bir kod var. Burada datasource değişmissin.
kodlarında elseden sonraki bölümün başına
olarak düzeltip dene bakalım olacak mı?
Kod: Tümünü seç
DBGrid1.DataSource:=Datasource2;
kodlarında elseden sonraki bölümün başına
Kod: Tümünü seç
else
DBGrid1.DataSource:=Datasource1;
.....
.....
nasıl anlamadım nereye ne yazacaz ???