Bu işlemi tamamlamak için kullanılabilecek yeterli depolama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
isakal
Üye

Bu işlemi tamamlamak için kullanılabilecek yeterli depolama

Mesaj gönderen isakal »

Merhaba,
Delphi 5 kullanıyorum ve DB den excele transfer yaptırıyorum XP işletim siteminde gayet güzel çalışıyor fakat Windows 7 de program çalışıyor fakat raporları excele transfer ederken " Bu işlemi tamamlamak için kullanılabilecek yeterli depolama alanı yok " mesajı alıyorum bu konuda yardımcı olabilecek varmı.
xp de ve win 7 de Office 2007 var
Win 7 nin c ve d performanslarını 2048 4096 ve bir kaç varyantını denedim. olmadı.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Re: Bu işlemi tamamlamak için kullanılabilecek yeterli depol

Mesaj gönderen sabanakman »

Kullanıcı hesabı denetimine takılıyor olabilirsiniz, denemek için programınızın .exe dosyasına sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırıp tekrar deneyin. Çıkan sonuç yine aynı mı olacak yoksa program çalışacak mı?
Şaban Şahin AKMAN

Mesaj gönderen isakal »

Merhaba yardımın için teşekkür, Denedim dediğinizi fakat sonuç aynı. Program çalışıyor o konuda sıkıntı yok sorun sadece excele aktarma sırasında yapıyor sıkıntım bu ilginize teşekkür ederim. Bu konu çok önemli yazdığım program şirkette çalışıyor bu sorunu çözmem gerekiyor.
Excel için yadığım komut bu dediğim gibi XP işletim sisteminde çalışıyor. Fakat Win7 de sorunu yasıyorum. " Bu işlemi tamamlamak için kullanılabilecek yeterli depolama alanı yok " mesajı gelmeye devam ediyor.

OpExcel.Connected := False;
OpExcel.Visible := False;
OpExcel.Connected := True;
OpExcel.Visible := True;
Rng := OpExcel.Workbooks[0].Worksheets[0].Ranges.Add;
Rng.Name := 'Data';
Rng.Address := 'A1';
Rng.OfficeModel := mdlExcel;
mdlExcel.Dataset := QRapor;
OpExcel.RangeByName['Data'].Populate;
OpExcel.Workbooks[0].Worksheets[0].Activate;
Rng.AsRange.Columns.AutoFit;
end;
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Bu arada atladığımız bir başka nokta, Excel programının demo durumuna düşerek dosya oluşturmaya engel duruma geçmiş olabilir. Öncelikle, "Excel'de dosya oluşturabiliyor musunuz?" bunu bir deneyin. Eğer Excel'i kullanarak dosya oluşturamıyorsanız programdan da oluşmayacaktır ama Excel'de böyle bir durum söz konusu değilse aklıma pek bir şey gelmiyor.
Şaban Şahin AKMAN