kayıtların her ay kendini yenilemesi aktarılması

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
erdogan_ozkaya
Üye

kayıtların her ay kendini yenilemesi aktarılması

Mesaj gönderen erdogan_ozkaya »

Arkadaşlar,

Yapmak istediğim programda personel kaydı var, örnek olarak her ay belli personellere yemek fişi veriliyor diyelimki ocak ayında verilen yemek fişlerini bir tabloda adı soyadı aldığı tutar ve ay olarak kaydını yaptık şubat ayına geldiğimde ise ocak ayında yemek fişi alanları şubat ayında nasıl görebilirim ve ocak ayındaki kayıtlar silinmeden her ay otomatik olarak aktarabilmesi artık nasıl olacak bilemediğimiçin soruyorum :)

elinde alnatmak istediğime yakın örnek bir projesi olan arkadaş varsa , paylaşırsa sevinirim.

Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: kayıtların her ay kendini yenilemesi aktarılması

Mesaj gönderen mrmarman »

Bu bir okul sorusu mu ? SQL konusunda bilginiz var mıdır ?
Eğer sorunuza ilişkin bir yazılım hazırlanması sizden talep edilmişse ücret karşılığı bir bilene yaptırmakta fayda var. Sağdan soldan alacağınız kodlardan devşirerek işlem yürümez. :idea:
Resim
Resim ....Resim
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

daha önce kaydetmiş olduğunuz kayıtları ekrana getirirseniz istediğniz olur herhalde. aynı kayıtları, şubat ayı bilgisi ile kaydetmek istiyorsanız, kayıtları tek tek açıp tekrar kaydedebilirsiniz yada sql kullanarak toplu olarak halledebilrisiniz. daha ayrıntılı sorun lütfen.
erdogan_ozkaya
Üye

Mesaj gönderen erdogan_ozkaya »

arkadaşlar, bizim bir pansiyonumuz var kayıtları excel de tutuyoruz (kira bedeli için ) bir sonraki ay geldiğinde önceki kaydı kopyalayarak mevcut aya aktarıyoruz arada çıkanlar ve eklenenler oluyor ilkay tamam kaydediyorum sonraki ay geldiğinde önceki ayda çıkanlar hariç diğerlerini aktaracak
mevcut tabloda "adı" "soyadı" mevcut "ay" "yıl" ve "tutar" var pansiyon ücreti 125 tl aylık günlük olarak hesaplayıp kaldığı gün kadar parasını verecek.

Not: bu program ticaret amaçlı değil tamamn kendimize yapak istiyoruz kodda değil sadece fikir isitoyrum nasıl yapabilirim diye biraz açıklayabilirseniz yeterli olacaktır.

Teşekkürler.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

ben olsam şöyle yapardım. bir string gride geçen ayki listeyi yeni ay bilgisiyle atardım. bir sutunada checkbox koyardım. eğer ayrılan varsa onun checkbox işaretini kullanıcının kaldırmasını isterdim.