Fast Report Detail band hk.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
barutali
Üye

Fast Report Detail band hk.

Mesaj gönderen barutali »

Merhabalar..

Aşağıdaki gibi bir belgemiz var. Bunun kaydını yazdığım programda tutuyorum fakat çıktı almada sorun yaşıyorum. Şöyle ki;
ADI - MARKASI - MİKTARI vs. yazan kısmın altına detay veriler geliyor ama şu varki eğer 8 tanede az kalem yazıldıysa sorun çıkartıyor. format yani tablo şekli bozuluyor. Bunu nasıl yapabilirim acaba ?

Not : İlk proje yapıldığında kağıttaki boş yerleri dolduruyordu. Fakat şimdi direk kağıdın kendisini basmasını istediler.

Fast Report 4 kullanıyorum

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Resim
amatör küme programcı :D
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Re: Fast Report Detail band hk.

Mesaj gönderen unicorn64 »

muhtemelen sorun çıkartıyor dediğin, mesela 4 kayıt varsa 4 kayıt basıyor daha sonra direk tablonun alt kısmını basıyor ve matbu form yapısından farklı bir görüntü oluşuyor...

detay kayıtları sp ile çekip, kayıt sayısı 8 den az ise 8e tamamlayacak şekilde boş kayıt ekleyebilirsin...

gerçi 8den fazla kayıt durumu için ne yapılır emin değilim... o durum için de şöye birşey olabilir belki, tablonun üstü pageheader altı pagefooter olarak oluşturulup her 8 kayıttan sonra yeni sayfa çıkartılması zorlanabilir belki...
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
Kullanıcı avatarı
barutali
Üye

@unicorn64 cevabın için öncelikle teşekkür ederim. Benim aklımdan da boş kayıt atmak geçti. Fast Report un böyle bir özelliği olabilceğini düşündüm ama yok gibi görünüyor. Bu yüzden temp bi tablo oluşturup oraya insert ettikten sonra raporda göstericem.

8 den fazla kalem eklenemiyor zaten :D eklsede görünmez Detailband ın rowcount u 8 :D
Kullanıcı avatarı
m_ekici
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen m_ekici »

s.a.

Söylediğini yapman için önce iki band tanımlaman lazım. 1. master footer, diğeri Child. Child bandın ismi BOS olsun. Child bandın içerisine master bandın boş halini (sadece çizgi) hazırla ve visible özelliğini false yap. eklediğin master footer bandının on before print koduna aşağıdaki kodu yaz;

Kod: Tümünü seç

procedure Footer1OnBeforePrint(Sender: TfrxComponent);
begin
 while engine.FreeSpace > 300 do
    engine.ShowBand(BOS)      
end;
300 sayısını vereceğin boşluğa göre ayarlarsın.
iyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
barutali
Üye

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Bu sorunu aştım fakat bi sorunu daha var.. DetailBand ile PageFooter arasındaki boşluğu azaltamıyoru. PageFooter ın TOP özelliği değişmiyor.

Sorun Çözüldü : İlk defa bir yazılımın türkçe olmasına sinir oldum desem yeridir. Footer yazsa anlıcam ama "Alt Başlık" gibi bir ifade kullanmışlar PageFooter yerine Footer kullanınca sorun çözüldü.