Uyumsuzluk Problemi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
akineton
Üye

Uyumsuzluk Problemi

Mesaj gönderen akineton »

S.A Arkadaşlar delphi 7 ile yazmış olduğum ticari uugulamayı Windows 7 de çalıştırdığım zaman şöyle bir problem oluyor bir kaç makinada test ettim aynı oldu satın alma modülünde edit 1de programın kendi ürettiği bir numara var xp de o numara çıkıyor ama windows 7de çıkmıyor nasıl iş anlamadım ??
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Uyumsuzluk Problemi

Mesaj gönderen mkysoft »

numarayı hangi fonksiyonla ürettiğiniz önemli. hdd yada cpu seri numarası gibi donanımsal veriler bağladıysanız, 7 ve xp apileri farklı olduğundan çalışmayabilir.
akineton
Üye

olay şu hocam hdd fabrika seri nosu + özel koddan oluşuor xp de gösteriyor fakat windows 7 de göstermiyr
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Programı sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırmayı deneyin sorun devam ediyor mu yoksa kod üretilebiliyor mu?
Şaban Şahin AKMAN

sabanakman yazdı:Programı sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırmayı deneyin sorun devam ediyor mu yoksa kod üretilebiliyor mu?

vay allah razı olsun şaban hocam dediğini yaptım düzeldi windows 7de sağ tuş tıkyaıp yöneti olarak çalıştırınca seri numarası üretti eki bunun sebebi ne oalbilir çok tşk ederim saolun...
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Vista ile başlayan win7 ile devam eden kullanıcı hesabı denetimi özelliğine takılıyor program. Programın bu denetimi aşmak için tam yetkiyle çalıştırılması gerekiyor. Aslında Denetim Masasında bulunan Kullanıcılar içindeki Kullanıcı Hesabı Denetimi ayarını kapatır bilgisayarı yeniden başlatırsanız program XP'de olduğu gibi sorun çıkarmadan çalışacaktır.
Şaban Şahin AKMAN

sabanakman yazdı:Vista ile başlayan win7 ile devam eden kullanıcı hesabı denetimi özelliğine takılıyor program. Programın bu denetimi aşmak için tam yetkiyle çalıştırılması gerekiyor. Aslında Denetim Masasında bulunan Kullanıcılar içindeki Kullanıcı Hesabı Denetimi ayarını kapatır bilgisayarı yeniden başlatırsanız program XP'de olduğu gibi sorun çıkarmadan çalışacaktır.

vallaha içimi okudun abicim o bahsettiğin oaly benimde aklıma geldi ama denemeye bir türlü fırsat bulamadım.. Benim pc de 2 tane işletim sisitemi varda (xp,7) orda bir güvenlik seviyesi var onu en alta indirdiğin zaman pc yi yeniden başlatıyor sonra xp deki gibi çalışıyor program çok sağol çok tşk edeirm işin gücün ras geslin...:D