CxLookupComboBox ta listsource id alma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
CxLookupComboBox ta listsource id alma
Herkese iyi geceler cxlookupcombobox ım var db değil keyfieldnames : carikart tablosunun id fieldı - listsource: carikart tablosu - listcolumns : üç farklı field var - listfieldindex:1 yani cari ünvan. şimdi benim istediğim şu arkadaşlar cxlookupcombobox değiştiğinde carikart tablosundaki id field ının değeri. cxlookupcombobox gösterilen ise carikart tablosunda ki ünvan kolonu. ünvan değiştiğinde o ünvanın id sini almak istiyorum
Re: CxLookupComboBox ta listsource id alma
abilerim anlatamadım mı yoksa bunun bi çaresi yokmu.
sanırım bunu sql kullanarak yapabilirsiniz. istediginiz sonuçlara göre sorgu yazıp delphi de o sorguları bahsettiginiz lookupcombobox ın datasource un ait olan datasete parametre yollayıp oradan almanız gerekiyor. şimdilik böyle bişey aklıma geliyo sadece..
neu84 öncelikle cevap için teşekkürler. Bende şöyle yapıyorum change olayında bi sql nesnesi tanımlıyorum sonra cxlookupcombobox ın text ine göre sorgu yapıp id yi alıyorum fakat daha kolay bi yöntem belki vardır diye düşündüm.
Merhaba ,
cxLookUpComboBox ' ın GridMode özelliğini True yaparsanız, ListSource' ün bağlı bulunduğu dataset , cxLookUpComboBox dan seçilen kayıda konumlanacak ve dataset üzerinden istediğiniz alana ulaşabileceksiniz, örneğin ,
cxLookUpComboBox'ın ListSource'ne bağlı dataset te id,hesapkodu,hesapadi,telefon,adres alanları olsun cxLookUpComboBox'ın LookupKey=hesapkodu , LookupListField=hesapadi olsun, sonrasında dataset.FieldByName('id').AsInteger diyerek datasetteki istediğiniz alanın değerini alabilirsiniz çünkü siz lookup un değerini değitirdikçe bağlı dataset ilgili kayıda konumlanacaktır (tıpkı TDbGrid de olduğu gibi..).
cxLookUpComboBox ' ın GridMode özelliğini True yaparsanız, ListSource' ün bağlı bulunduğu dataset , cxLookUpComboBox dan seçilen kayıda konumlanacak ve dataset üzerinden istediğiniz alana ulaşabileceksiniz, örneğin ,
cxLookUpComboBox'ın ListSource'ne bağlı dataset te id,hesapkodu,hesapadi,telefon,adres alanları olsun cxLookUpComboBox'ın LookupKey=hesapkodu , LookupListField=hesapadi olsun, sonrasında dataset.FieldByName('id').AsInteger diyerek datasetteki istediğiniz alanın değerini alabilirsiniz çünkü siz lookup un değerini değitirdikçe bağlı dataset ilgili kayıda konumlanacaktır (tıpkı TDbGrid de olduğu gibi..).
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Bu güzel işte abim tam aradığım buydu. çok teşekkür ederim. Grid mode gördüm true yaptım ama bi fark görememiştim demekki fark buymuş.