Merhaba.
Bir projemde bazı formları RzPageConrol üzerinde açıyorum. Açtığım formlar tablara diziliyor. Tabların üzerinde kapatma butonlarıda var (x)
Kapatma butonuna bastığımda tab ve form kapanıyor (ben öyle zannediyordum). Form kaybolmasına rağmen onclose olayı çalışmıyormuş meğerse.
Ben bu tabdan formu kapattığımda formun onclose olayını nasıl çalıştırabilirim.
Formu açtığım kod aşağıda.
application.createform(tfrom1,form1);
form1.show;
form1.ManualDock(RzPageControl1);
Şimdiden teşekürler.
Kapanan Formun onclose olayı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Kapanan Formun onclose olayı
RzPageConrol ün tab onclose olayı varsa oraya formX.close yazarak istediğin formu kapatmış olursun...
RzPageControl'ün on close olayı var ama ben o anda hangi tabın kapandığını ve o kapanan tabın içinde hangi formun olduğunu nasıl anlayacağım.Battosai yazdı:RzPageConrol ün tab onclose olayı varsa oraya formX.close yazarak istediğin formu kapatmış olursun...
Global bir değişkene tablar arasındaki geçişlerde tab ID veya isimlerini verebilirsiniz.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

Dediğiniz gibi tabların id lerine göre oradan formun adına ulaşıyorum ama ozamanda şöyle bir problem çıkıyor ortaya.conari yazdı:Global bir değişkene tablar arasındaki geçişlerde tab ID veya isimlerini verebilirsiniz.
Diyelimki 2 tane form2 adında form açıp tablara yerleştirdim.
Tabın birini close düğmesine basarak kapattım ve kapatma işlemine yazdığım kod ile form2 ninde kapanmasını sağladım.
Ama bu seferde açık olan 2 tane form2 (yani aynı formlar) ikisi birden kapanıyor.