Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
selam bir delphi programını ve sorce kodu ile buldum.Programda dxDBDateEdit, dxEdit, dxDBGrig gibi nesneler kullanılmış.Bende olmayıncada ignore ignore derken bomboş form kalıyor geriye.Bunların komponentlerini nereden bulabilirim(free ise tabi).
Birde http://www.delphipages.com/result.cfm?S ... imeout=500
adresindeki Money Controls v1.02a componenti down ettim ama yükleyemedim.delphide component-> install component ile yolu yani moneydbctrls.dcu yu seçiyorum.önce
One or more lines were too long and have been truncated
hatası verdi.sonra
[Fatal Error] File not found: 'c:\downloads\delphi örnekler\moneyctrlsd3v1.02a\moneydbctrls.pas'
problemin tam olarak ne oldugunu bilemiyorum ama sityeye baktığımda bahsettiğiniz componentin Delphi 3 icin geliştirildiğini daha sonra devam etmediğini ve kaynak kodlarının da olmadığını goruyorum....
Boyle bir componenti kesinlikle kullanmayın bence.... Yani kaynak kodu olmayan componentleri kullanmamaya çalışın. Gerçekten vazgeçilmez oldugunu düşünüyorsanız da o zaman üreticisi tarafından yenilenen ve hataları onarılan desteği devam edenleri tercih edin.
Bahsedilen component hem eski, hem desteği devam etmiyor, hem de kodu yok....
Problem yok, sadece demosu gözüme hoş göründüydü.Beni bu component konusunda aydınlattığınız için teşekkür ederim.
Kaynak kodu olmayan component kullanmama tavsiyenize de harfiyen uyacağım.