Exceli Db olarak Ado componenti ile kullanmaya çalışıyorum, veri çekiyorum dbgride ancak çektigim sütunlardaki veriler gelmeyebilir, yani bi sütün düşünün bir sürü veri var, bi kısmı geliyo sonra aralarda boş satırlar oluyo, sonra yine dolu geliyo. Kısım kısım boş görünüyo dbgriddeki sütündaki alanlar.. Önerilerinizi bekliyorum.. Şİmdiden tşk ederim...
Kodlarımın bi kısmı şu şekilde, zaten hepsi benzer. Eksik gelmesi nedendir?
Kod: Tümünü seç
AdoConnection1.Connected:=False; AdoConnection1.ConnectionString:='Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;' + 'Data Source=' + str + ';' + 'Extended Properties=Excel 8.0;'; try AdoConnection1.Open; except ShowMessage('Hata....Excele bağlanamadı...'); raise; end; //personel tabloyu seç AdoQuery1.Close; AdoQuery1.SQL.Clear; AdoQuery1.SQL.Add('select * from [sayfa1$]'); AdoQuery1.Open; //grup tabloyu seç AdoQuery2.Close; AdoQuery2.SQL.Clear; AdoQuery2.SQL.Add('select * from [sayfa2$]'); AdoQuery2.Open; //----------------------------------------------------------------------- DBGrid1.Columns.Clear; DBGrid1.Columns.Add; DBGrid1.Columns[0].FieldName:='MODELKODU'; DBGrid1.Columns[0].Title.Caption:='MODELKODU'; DBGrid1.Columns[0].Width:=100; DBGrid1.Columns[0].Title.Font.Color:=clRed; DBGrid1.Columns.Add; DBGrid1.Columns[1].FieldName:='renkodu'; DBGrid1.Columns[1].Title.Caption:='renkodu'; DBGrid1.Columns[1].Width:=100; DBGrid1.Columns[1].Color:=clInfoBk;