Çalışma hatası

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
White Rose
Üye
İletişim:

Çalışma hatası

Mesaj gönderen White Rose »

s.a.
dll kullanan ajanda programım aylardır çalışıp dururken üzerinde hiç bir değişiklik yapmadığım halde bir gün sonra çalışmaz oldu ve aşağıdaki hatayı vermeye başladı.

Exception ERegisteryException in module ...
Failed to set Data for 'Takvim'...

acaba hatanın nedeni ne olabilir, sonradan yüklenen bir program yada sistem ayarları vs..
Kullanıcı avatarı
barutali
Üye

Re: Çalışma hatası

Mesaj gönderen barutali »

antivürs programı yada UAC regedit e kaydı engelliyor olabilir. Vista ve üzeri bir işletim sistemi ise Yönetici olarak çalıştırıp deneyiniz. Alt bir version ise antivirüs programını ve / veya ek bir güvenlik duvarı varsa onu kapatıp deneyin.

Daha önce yoktu şimdi başladı bilgisayarda hiç bir değişiklikte yapmadım diyorsanız eğer.. Bunun sebebi işletim sistemi veya antivirüs yazılımının güncellemelerinden dolayı olması bir ihtimal.
amatör küme programcı :D
Kullanıcı avatarı
White Rose
Üye
İletişim:

Exe programa yönetici yetkisi verip güvenlik ayarlarını değiştirince oldu teşekkürler.
Ancak delphi içinde çalıştırdığım zaman da
unable to create process:İstenen işlem için yükseltme gerekiyor
hatası alıyorum ve compile yapamıyorun.
Bunun nedeni ne olabilir acaba...
Kullanıcı avatarı
barutali
Üye

Mesaj gönderen barutali »

Delphinizi de yönetici olarak çalıştırınız. Tavsiye isterseniz eğer direk olarak UAC ı kapatın..
amatör küme programcı :D
Kullanıcı avatarı
White Rose
Üye
İletişim:

İşin ilginç yanı delphi diğer programlarda hata vermiyordu sadece bu programda hata veriyordu,
delphinin yönetici ve izin ayarlarını yapınca düzeldi.
Teşekkürler...
tayipk
Üye

Mesaj gönderen tayipk »

konu eski bir konu ama Win8 kurduktan delphiyi kurdum bütün projelerimi çok güzel bir şekilde çalıştırabiliyordum bir tane projemi açamıyordum yükseltme gerkiyor hatası alıyordum proje gümledi diye çok korktum Allah biliyor arkadaşlar bilgi paylaşımınız için gerçekten çok teşekkürederim :bravo: :bravo: :bravo: bu tip sıkıntıları yaşayan arkadaşlara çok iyi bir çözüm. benden de tavsiye Win8 de delphiyi kullanıyorsanız muhakkak güvenlik ve uyumluluk ayarlarını yapın :) :bravo:
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.