Merhaba arkadaşlar
sql de çektiğim tablodaki girenpara ve cikanpara sutununda ki verileri toplatarak altta ki edit1 içerisine sonucu yazdırmak istiyorum ama bir türlü başaramadım yardımcı olursanız çok sevinirim
kodları delphi7 de kullanacağım
Delphi - SQL Hesaplama Sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Delphi - SQL Hesaplama Sorunu
burada izleyebileceğin iki yol var:
1. toplama işlemini delphide yapabilirsin.
2. toplama işlemi için sql çalıştırabilirsin.
kullanacağın teknik programın çektiği veriye kalmış. eğer 5-10 satır ise delphide yapabilirsin. daha fazla kayıt varsa sistemi yavaşlatmamak adına veri tabanına bir sql daha gönderebilirsin.
delphide bir döngü içinde önce ilk kayda konumlanırsın, son kayda kadar next komutuyla ilerlersin.
1. toplama işlemini delphide yapabilirsin.
2. toplama işlemi için sql çalıştırabilirsin.
kullanacağın teknik programın çektiği veriye kalmış. eğer 5-10 satır ise delphide yapabilirsin. daha fazla kayıt varsa sistemi yavaşlatmamak adına veri tabanına bir sql daha gönderebilirsin.
delphide bir döngü içinde önce ilk kayda konumlanırsın, son kayda kadar next komutuyla ilerlersin.
hocam bunu sql içerisinde yapıp ordan delphiye almam gerekiyor çünkü kayıt sayısı fazla olacak ama bir türlü yapamadım
arkadaşlar yardım edecek yokmu işin içinden çıkamadım..
Kod: Tümünü seç
var
q : TAdoQuery;
selectText :String;
begin
SelectText := ' select sum('girenpara')-sum('cikanpara') as Toplam from tablom where kod = 12345 // sadece tutar lazımsa ';
//select girenpara,cikanpara, sum('girenpara')-sum('cikanpara') as Toplam from tablom where kod = 12345 group by girenpara,cikanpara // gruplayarak almak istersen
q := TAdoQuery.Create(nil);
try
q.ConnectionString := Dm.Database;// artık nereye bağlayacaksan
q.SQL.Text := SelectText;
q.Open;
if (q.RecordCount = 0) then Exit;
EditToplam.Text := q.FieldByName('Toplam') .AsString; // currenct veya float yapabilirsin ne kullanıyorsan duruma göre
finally
q.Free;
end;
end;