S.A.
Indy'nin TCPIP Server Componentini kullanarak birşeyler yapmaya çalışıyorum
Sorun birden fazla Client (yaklaşık 50-100 civarında cihaz PC Degil) program açılır açılmaz bağlanmaya çalışıyor
(Cihazların yapısı gereği bir bağlantı yok ise her 50 ms'de bir bağlanması gereken server'a bağlantı deniyor.)
1. cihaz bağlantı yaptığında benim "procedure TXXX.TCPServerConnect(AContext: TIdContext);" eventinde
Her cihaz için veri tabanı ve kullandığım dinamik arrayler içerisinde bazı ayarlar yapmam gerekiyor
Bu işlemler yaklaşık 400-700 ms civarı sürüyor fakat bu sırada 2. cihaz bağlanmak için geldiğinde
"procedure TXXX.TTCPServerConnect(AContext: TIdContext);" eventi otomatikman tetikleniyor ve bir önceki işlemler yarım kalıyor.
Diyelimki bağlantı için bu sorunu bir şekilde aştık fakat aynı sorun
"procedure TXXX.TCPServerExecute(AContext: TIdContext);" Eventi içinde geçerli olacaksa durum daha vahim görünüyor
Bu konuda nasıl bir öneriniz olabilir. Bazı glabal flagler tutarak çözmeye çalıştım fakat çok fazla kırılma oluşuyor.
Teşekkürler;
Indy TCPIP Server Connect konusunda yardim
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- adelphiforumz
- Üye
Indy TCPIP Server Connect konusunda yardim
Ehil olmayanlara sabretmek ehil olanları parlatır.
Akıllı birisinden gelen cefa, bilgisizlerin vefasından iyidir.
Bilgiye ulaştı mı ayak, kanat olur
Biz insanı kıyafetiyle ağırlar bilgisiyle uğurlarız.
Mevlana
Akıllı birisinden gelen cefa, bilgisizlerin vefasından iyidir.
Bilgiye ulaştı mı ayak, kanat olur
Biz insanı kıyafetiyle ağırlar bilgisiyle uğurlarız.
Mevlana
Re: Indy TCPIP Server Connect konusunda yardim
connect eventi içinde sadece bir thread çalıştırın, tüm diğer işlemleri threadler içinde yapın. her bağlanan clientı bir thread içine alın yani.