Delphi de; Tablet pc'ler için uygulama geliştirme imkanı varmı. Ben delphi 7 kullanıyorum, eger geliştirmek mümkünse hangi sürümünü kullanmam gerekir ve pc de geliştirdiğim uygulamayı tablet pc de çalıştırabilirmiyim.
Not : Uygulamadan kastım bir text dosya ya veri yazmak vs.. gibi uygulama türleri veya daha gelişmiş veri transfer programları.
Bulunduğum ortamda vaktim az olduğundan dolayı formu araştıramadım. Eger daha once bu konu başlığı açılmışsa, bu başlığı tekrar açtığım için özürdilerim.
Saygılarımla.
Tablet PC
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- Hacı Bayram Tag
- Üye
- İletişim:
saygılar , evet yazdıgınız programları tablet pc de çalıştırabilirsiniz. sizin için bir yazı dizisi buldum aynen yayımlıyorum...
Tablet PC Hakkında Bilmek İstedikleriniz
Geleceğinizde bir Tablet PC var mı?
Microsoft başkanı ve baş yazılım mimarı Bill Gates’in 2000 yılında piyasayla tanıştırdığından beri devamlı abartılan Tablet PC, en sonunda hazır. Aygıt iki biçimde piyasa sürülecek: Modern laptop’un aktif sayısallaştırıcı, stylus ve kalem ile kullanılabilme özelliklerine sahip. Tablet PC almayı düşünenler ya da Tablet PC’yi bir aldatma olarak görenler için, detaylı bir tanıtım yazısı hazırladık. Konuyu donanım ve başlıkları altında ele aldık, ardından tavsiyelerimizi sıraladık.
Donanım
İlk nesil Tablet PC donanımları iki şekilde piyasaya sunuldu: Geleneksel tablet ve dönüştürülebilir laptop. Tablet aygıtları docking istasyonuna bağlanan klavye ve fareyi destekler, ayrıca aygıtı ofisinizin her yerine taşıyabilirsiniz, stylus ve ekranüstü klavyeyi kullanarak aygıtla etkileşimde bulunabilirsiniz.
Dönüştürülebilir laptoplar tablet konseptinden farklıdır. Microsoft dönüştürülebilir laptoplara “laptop on steroids” der, çünkü modern ultra-mobil laptoplardaki işlevselliği unhook screen yeteneğiyle birlikte sunar, kendi etrafında dönebilen ve aygıtı tablet gibi kullanabilen, ayrıca stylus ve ekranüstü klavye özelliğini içinde bulundurur. Çünkü aygıtı başka bir laptop üzerinde veya tablet kipinde kullanabilirsiniz, mesela uçakta ya da yolda... Ama yolda klavyesiz kullanım mümkün olmayabilir.
Aktif sayısallaştırıcı, tablet PC’lerdeki en önemli donanım ilerlemesidir. Aktif sayısallaştırıcı, dokunmatik ekranın arkasına oturur ve stylus’un hareketlerini izler. Aktif sayısallaştırıcı en uygun stylus’u bulur ve onu ekran boyutu kadar tutar. Sonuçta kesinlikle doğru izleme verir. Bununla beraber aygıtla parmak veya başka bir obje ile dokunarak iletişim kurma gerçekleşemiyor? Bunu sadece Pocket PC ile yapabiliyorsunuz. Aktif sayısallaştırıcı sadece stylus ile çalışıyor. Stylus'ların normal kalem silgileri gibi silgileri vardır. Stylus'u ters çevirip silgiyi ekrandaki mürekkep işaretine sürterek, dokümanınızda istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz.
Yazılım
Tablet PC ile ilgili en heyecan verici konulardan biri de onun yazılımsal yeteneği, sadece Tablet PC üstünde satın alınabilen Windows XP Tablet PC sürümüdür. XP tablet PC sürümü sadece Tablet PC donanımıyla uyumludur. XP Tablet PC sürümü, XP Professional sürümünün ek özelliklerine sahiptir: Sadece Tablet PC üzerinde kullanıldığında anlam kazanan ek özellikleri vardır. Daha önceden piyasaya sürülmüş olan kalem tabanlı girdi kabul eden sistemlerden farklı olarak, Tablet PC yerel olarak sizin ürettiğiniz sayısal mürekkep ile çalışır ve bunu otomatik olarak sayısal metne dönüştürmez. Bu özellik kulağa gülünç geliyor, ama Tablet PC’nin kullandığı sayısal mürekkebin kalitesi şaşırtıcı. Örneğin, yazılım ekrana uyguladığınız baskının şiddetini algılayabiliyor ve daha sert basarsanız daha kalın bir çizgi elde ediyorsunuz.
Windows XP Tablet PC sürümü ile birlikte sunulan birincil sayısal mürekkep uyumlu uygulama olan Windows Journal ise, A4 bir kağıdı andırıyor ve farklı kalem tipleri, renklendiriciler ile birlikte değişik yetenekler de sunuyor. Windows Journal’da yazı yazmak kağıt üzerinde yazı yazmaya benzer; bunu anlamak için ekran üstü yazmada deneyim kazanmalısınız ki kıymetini daha iyi anlayabilesiniz.
Aynı zamanda StickyNotes uygulamasını Microsoft satıyor ve Tablet PC’nin yanında InkBall adında bir oyunu da sunuyor. Çok kullanışlı olan Office XP Pack ücretsiz olarak Tablet PC ile sunuluyor, bu eklenti ile sayısal mürekkep özelliklerini Microsoft Word, Outlook ve PowerPoint’te kullanarak el ile e-mail, açıklama, canlı sunum yazabilirsiniz.
Siz bu yazıyı okurken belki de Microsoft, XP Tablet PC Edition’ı çoktan tamamlamış olacak.
Tavsiyeler
Gelişmeye açık pazarlarda, tıbbi alanlarda, yasal, eğitimsel ve üretimsel alanlarda Tablet PC çok iyi performans gösterecektir. Benim düşünceme göre diğer potansiyel müşteriler bir aygıt alacakları zaman bunu kesinlikle göz önünde bulundurmalılar.
Verilerin birlikte işlemesi çoğunlukla problem çıkartıyor:
Eğer sayısal mürekkeple yazılmış dokümanları Tablet PC kullanıcısı olmayanlara takas etmek istiyorsanız, dokümanları grafik formatına çevirmeniz gerekecek. Bu genelde hoş olmayan bir durum. El yazısı ile tanıtma yapabilirsiniz, ama genelde bu da başarısızlıkla sonuçlanır. Ancak kuramsal bir dünyada eğer herkeste Tablet PC olduğunu varsayarsak, sayısal mürekkep ile yazılmış dokümanların yine de kullanışlı olamayacağını görürüz: Düşü- nün, günde 10 rapor okuyan patron 11 sayfalık bir raporun sizin kötü el yazınızla yazılmasını neden istesin ki?
Jedi+'da Delphi icin TabletPC API unit'i vardı, ama proje iptal edilmiş.
Belki birisinde o uniti bulursun veya sitede bir haber bırak şansı varsa sana yolarlar.
http://www.pjh2.de/jediplus/index.php
Belki birisinde o uniti bulursun veya sitede bir haber bırak şansı varsa sana yolarlar.
http://www.pjh2.de/jediplus/index.php