UPNP Hakkında Destek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

UPNP Hakkında Destek

Mesaj gönderen G.Arkas »

Merhaba arkadaşlar aranızda UPNP çalışması yapmış arkadaşlar var mıdır?

Modemim (Zyxel) Upnp desteği vermesine rağmen bir türlü port açamadım.

Bileşen olarak UpnpLib_TLB kullanmaktayım. Winsock ile de yapılabildiğini duydum ancak hiç döküman bulamadım.

İyi çalışmalar.
Resim
Lord_Ares
Üye

Re: UPNP Hakkında Destek

Mesaj gönderen Lord_Ares »

deneyimim olmadı fakat, sen yazınca şöyle bi araştırma yaptım. Port açamamanın sebebi olarak şunları tahmin ediyorum
1) modemin advanced setup kısmında upnp desdeği ayarlarını yapmamış olabilirsin, clientlardan gelen protokol isteklerine kapalı olabilir.
bu ayarları inceleyerek programını test etmeni öneririm. İlk testinde dilersen upnp ayarlarındaki friwall kısmını kapat ki güvenliğemi takıldım, protokole mi diye ikilemde bırakmasın.
2) işletim sistemine UPnP desteğini kurmamşı olman da belki iletişimi engellemiş olabilir.

3) kullandığın component upnp nin hangi versiyonlarını destekledini incelemeni tavsiye ederim uyuşmazlık olabilir. ( evrensel standart dedikleri bir kavram olsada upnp cihazlar bazı durumlarda iletişimde ek protokol kullanır.)

özeline bir mesaj atıyorum burayı bir incelersen belki yararı olabilir. Çok yararlı olamadım, eminim sende bunları nette okumuşsundur,hoş görüne sığınarak sana kolay gelsin diyorum. ( bu konuyu bende merak ettim araştıracağım ) .