S.a arkadaşlar,
program çalışır haldeyken kod ile gereken editleri oluşturuyorum, ancak sadece oluşturup ve deger atamakla kalabiliyorum. Bu oluşturdugum nesnelere event nasıl ekleyebilirm. Editbox oluşturuyorum bi kaç tane sayısı belli olmuyor, keypress eventı oluşturup enterla basılıp basılmamasını kontrol edicem, yada sayı harf kısıtlaması.. Bi öneriniz var mı? Nasıl yapabilirim bunu?
Kod ile oluşturulan editlere keypress olayı ekleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Kod ile oluşturulan editlere keypress olayı ekleme
bunun için keypressin tanımına uygun bir tane metod tanımlamalısın. tanımına uygundan kastım parametrelerin türü ve adı...
Kod: Tümünü seç
procedure MyKeyPress(Sender: TObject; var Key: Char);
begin
// istediğin kontrolü burda yaparsın...
// sender parametresini kullanırsın... TEdit(Sender) sana hangi editle işlem yapıldığını verir...
end;
procedure EditOlustur;
var
e:Tedit;
begin
e:=TEdit.Create(self);
// edit i konumlandır vs...
e.OnKeyPress := MyKeyPress; // işte anahtar nokta burası...
end;
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...
forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Re: Kod ile oluşturulan editlere keypress olayı ekleme
unicorn64 yazdı:bunun için keypressin tanımına uygun bir tane metod tanımlamalısın. tanımına uygundan kastım parametrelerin türü ve adı...
procedure MyKeyPress(Sender: TObject; var Key: Char); begin // istediğin kontrolü burda yaparsın... // sender parametresini kullanırsın... TEdit(Sender) sana hangi editle işlem yapıldığını verir... end; procedure EditOlustur; var e:Tedit; begin e:=TEdit.Create(self); // edit i konumlandır vs... e.OnKeyPress := MyKeyPress; // işte anahtar nokta burası... end;
Çokk teşekkürr ederimmm, Hızır gibi yetiştiniz

procedure TfrmOranlar.proc_MyKeyPress(sender: TObject; var Key: Char);
begin
if(Key=#13)then
BEGIN
Button4.Click;
END;
end;