Proxy desteği ile download

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Lord_Ares
Üye

Proxy desteği ile download

Mesaj gönderen Lord_Ares »

merhaba.
internette dosya paylaşımları sizinde bildiğiniz gibi, zaman kısıtlı serverlarda yapılıyor.(form içeriğine aykırı olmasın diye isim vermiyorum)
Bir program düşünüyorum, indirmek istedim linkleri ekleyeyim, linklerin herbirini porxyler kullanarak farklı ipler ile ayrı bir webbrowserda açsın, açılan sayfadaki geri sayım süresi bitince capthca kodunu girerek indir düğmesini click göndersin. Gerisini zaten pc de ki indirme yöneticileri yapıyor.böylece yarım saat bekleyip ikinci bir indirme yapmayalım diyorum.
Bunun la ilgili fikirlerinizi nelerdir, nasıl yapılır. Tek istediğim proxyi yapabilmek, captcha gibi konularda buradaki üstatların vermiş olduğu birçok örnek var.Onlar ile aşabileceğimi duşunuyorum.
Fikirleri, olan paylaşırsa sevinirim.
Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Re: Proxy desteği ile download

Mesaj gönderen conari »

Olabilir mi? bilemiyorum.
Çünkü halihazırdaki JDownloader, FreeRapid gibi programlar bunu yaparlardı.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
Lord_Ares
Üye

evet ama onlarda bildiğim kadarıyla aynı anda, aynı serverdan çoklu indirme yapamıyor. Amacım belli bir süre içinde tek bir dowload yaptıran serverlardan, aynı anda beş download yaptırmak. onlardaki sistem biri bitmeden diğeri başlayamıyor.Çünkü proxy kullansalar bile tek bir ip alabiliyorlar. çoklu proxy olayını bir çözebilsem :))) takıldım kaldım onda herhangi bir örnek , kod veya yazı bulamadım.( webbrowser ile çoklu proxy kullanmak )
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen esistem »

merhaba;
delphideki html browser zaten win ayarlarını alarak çalışıyor, yazılan programda thread kullanarak zaten "çoklu proxy" kullanma olayını çözmüş olursun.
şöyleki;
bir thread yazasın, thread içinden önce win proxy ayarını değiştirirsin, ardından html browser i çağırırsın ve download a başlarsın, 2. bi link geldiğinde thread i bi daha tetiklersin bu sefer farklı bi proxy girerek html browser i çağırısın olur sana çoklu proxy.

evet sanırım böyle yapılabilir.
kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
peki proxy ayarını değiştirdiğiniz zaman eski bağlantılar kapanmaz mı?
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Lord_Ares
Üye

bilgi için teşekkürler fakat bildiğim kadarıyla olmaz diye düşünüyorum. Çünkü explorer veya diğer tüm browserlar, windows registry kütüphanesindeki tek bir alana ilgili değerleri yazarak ve okuyarak çıkıyor. Dolayısı ile bu yazılabilir alan tek olduğu için bu alandaki bir değeri değiştirdiğinizde Proxy refresh tetiklemesi meydana geliyor. Böylece ilk açtığınız browserda aynı ayarları almış olucağını düşünüyorum. Embeded webbrowser bileşenin proxy özelliğini kullanarak iki adet embeded webbrowser ile bir deneme yaptım. Birincisine farklı proxy atadım , ikincisine farklı proxy. Aynı anda iki webbrowserada şu sayfayı aç dediğimde ikisinin ayni ip den çıktığnı gördüm. Registry daki değeri kontrol ettiğimde en son proxy ayarını kaydettini gördüm.Sonuç başarısız oldu ve ben yine hüsranlarda :)))) Hadi bir el atın, çözelim bu işi.
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen esistem »

merhaba;

bahsettiğim olayı hiç denemedim açıkçası, sadece fikirdi benimki, siz söyleyince düşündüm tekrardan büyük ihtimalle kapanacaktır sanırım zira kapanmasaydı o kadar profesyonel firma bu konuda yazılım yapıyor elbet biri yapardı herhalde diye düşünüyorum. Ama denemekte fayda var, bazen basit düşünceler büyük sonuçlar doğurur :)
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen esistem »

tekrar merhaba;

az önce olayı test ettim. Internet dwon. Manager ile standart ayarlarda bir dosya indirmeye başladım sonra download devam ederken proxy ayarlarını değiştirdim ve dosyayı 2. kez indirmeye başladım herhangi bir sorunla karşılaşmadım her ikiside indirmeye devam etti hatta biri hala devam ediyor.
Lord_Ares
Üye

Hımm, bu ilginç oldu şimdi. Çünkü embeded webbrowser ile denediğimde her ikiside aynı ip yi almıştır. Sanırım browserler ile programlar (flashget,internetdownload manger gb) porxyi olayını farklı şekilde kullanıyorlar. İlk aklıma gelen ve bildiğim şu TCPv6 iletişiminde, uzaktaki bir pc ile oturum başlatırken iki pc arasında şöyle bir iletişim doğar. hedef ip, hedef port bilgileri gelir. oturum açılır ve bilgi taşınmaya başlar. Dolayısı ile bundan sonra iş hedef port üzerinden devam eder. ip deişsede birkez oturum açılmış ve bilgi gonderilmeye başlanmıştır. Bunu denemenin en güzel yolu şöyle dir. ilk dosya indirmeyi 2 dakika kadar durdurun karşıda session düşsün ve tekarar başlatın. Sanırım bu sefer olmayacaktır. çünkü artık ip niz ikinci indirme için ayarladınız porxydeki ip olduğu için yeni bağlantı bu ip ile oluşcak ve dolayısı ile aynı ip den iki dosya indreme çalıştınızı anlayan server birini kapatacaktır. ( bu sadece tahmin bende deniyorum)
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

bence boşuna deniyorsunuz.

Bu işten para kazanan siteler, böyle bir şey yapılabilirliğinide düşünmüşlerdir.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
Lord_Ares
Üye

cevap için teşekkürler, fakat çok umutsuz baktın içimizi karartın :)) şaka bir yana, siteler bu kontrolü şuan yapıları dolayısıyla için sağlayamıyor.Neden dersen, bir önceki cavabımda dediğim gibi, sadece yanıltma amaçlı değil güvenlik amaçlı olarak siteler kendileride bunu kullanıyor. Bunun bir çok örneği mevcut. (botnet,Mdssecurty vtunnel,ip spoofing en yaygın olanları)