Merhabalar Benim Bir Sorunum var sql serverda yeniyim Ama Delphi ile Baglantı saglıyorum. ADO ile. Kurulu Olan Bileşenler.
Delphi 7
SQL Server Menegment Studio 2005 expres edion
SQL Server Conf. Manager.
SQL Server Managment ile Tablo vs olusturdum. Ado ile Baglantı sagladım . Tablolar geldi kayıtlarda goruntulendi. BEN ŞİMDİ BU CALISMAYI BASKA BİLGİSAYARDA NASIL CALISTIRICAM. SQL SERVER KURULU OLMADAN YANİ ACCESS BAGLANTISI KURAN BİLİR MDB Yİ KLASOR ICINE ATINCA CALISIYOR SQL SERVERDA NE GEREKLİ. Yardımlarınız icin şimdiden Allah Razı Olsun Selametle birde programı yazdıgım bilgisayarda C:programfiles /sql server.... Data icine mdf ldf leride attım baska bilgisayara ama calısmıyor. Çalıstırmam ıcın neler yapmalıyım.
SQL Server Yardım.
Re: SQL Server Yardım.
s.a.
çalıştırmak istediğiniz bilgisara sql server ın uygun bir versiyonunu yüklemeniz lazım.
kolay gelsin.
çalıştırmak istediğiniz bilgisara sql server ın uygun bir versiyonunu yüklemeniz lazım.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Döküman Mevcutmu sizde.
-
- Üye
Öncelikle internetten MsSQL server 2005 express edition diye arattırın bunu indirip, programın çalışması istediğiniz bilgisayara kurmanız gerekiyor. Kurulumda sizden instance yani bir yol ister onu değiştirmezseniz SQLExpress dir. Veritabanınızı öncelikle kendi bilgisayarınızda Studio Express ile *.bak olarak yedekleyin. Ve programın çalışmasını istediğiniz bilgisayara bu veritabanını restore yapın.
Access deki gibi ne yazıkki bir dosyayı kopyalayarak yaptığınız gibi öyle bir işlem yapamazsınız. Veritabanının çalışması için Sql serverin kurulu olması lazım. Takılırsanız yardımcı oluruz.. Selametle
Access deki gibi ne yazıkki bir dosyayı kopyalayarak yaptığınız gibi öyle bir işlem yapamazsınız. Veritabanının çalışması için Sql serverin kurulu olması lazım. Takılırsanız yardımcı oluruz.. Selametle
.mdf dosyayı yeni bilgisayarda gerekli yere kopyalayın.
Yeni makinada sqlserver kurulu olacak tabii.. sql server management ile bu veritabanını nasıl açacağız diye soruyorsunuz sanırım.. diğer arkadaşlar backup dosyalardan almayı önermişler ama bir de orada Attach diye bir komut var, bununla o kopyaladığınız yeni mdf dosyayı tanıtıyorsunuz server managementa. birkaç adımda sizden dosya yolu falan istiyor kolaylıkla görebiliyorsunuz veritabanını
Yeni makinada sqlserver kurulu olacak tabii.. sql server management ile bu veritabanını nasıl açacağız diye soruyorsunuz sanırım.. diğer arkadaşlar backup dosyalardan almayı önermişler ama bir de orada Attach diye bir komut var, bununla o kopyaladığınız yeni mdf dosyayı tanıtıyorsunuz server managementa. birkaç adımda sizden dosya yolu falan istiyor kolaylıkla görebiliyorsunuz veritabanını