Çalıştır komutu aktif olmuyor.

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
sozgur
Üye

Çalıştır komutu aktif olmuyor.

Mesaj gönderen sozgur »

Merhaba. Delphi 7 kullanıyorum veritabanı olarak access kullanıyorum. 2 seferdir aynı projeyi yaparken program kitleniyor ve bir daha çalıştır komutu aktif olmuyor. Daha da kötüsü yeni bir proje oluşturduğumda önce çalıştır butonu aktif oluyor fakat projeyi kapatıp açtığımda tekrar inaktif oluyor. delphiyi yeniden kaldırıp kurdum. Hatta bilgisayarı formatladım ve daha önceki projemi tekrar çalıştırmaya çalıştım delphi yeniden aynı hataya düştü. İnternette aramadığım yer kalmadı. Sadece zamanında yabancı bir sitenin kıyısında köşesinde bir şeyler görmüştüm işe yaramıştı. Ama ne olduğunu hatırlamıyorum. Sadece windows (win32 den sanırım) tan bir şeyler sildirip, windowsun çalıştır kısmına bir şeyler yazdırmıştı. Ama hiçbir şeyini hatırlamıyorum. Keşke yedekleseydim :( Neyse bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Çünkü yaklaşık 2 haftadır (2 ayrı bilgisayar, 2 ayrı işletim sistemi ve 1 format olduğu halde) delphide hiçbir şey yapamıyorum.. Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Re: Çalıştır komutu aktif olmuyor.

Mesaj gönderen sabanakman »

Programı çalıştırıp kapadıktan sonra Run butonu pasifse delphiden Ctrl+F2 kısayol tuşunu kullanarak sonlandırmayı deneyin. Eğer bu kısayolu çalıştırdıktan sonra Run butonu tekrar aktifleşirse aşağıdaki konulara dikkat etmelisiniz.

Projenizin ana formu (Application.MainForm) hide ile kapatılıyorsa bunun anlamı programda tüm pencerelerden çıkılmış ama proje sonlanmamış demektir. Ana formunuzun gizlenmeden Close ile kapatılması konusuna dikkat edin.

Application.MainForm.Close veya Application.Terminate kodları ile projenizin kapatılmasını sağlayabilirsiniz.
Şaban Şahin AKMAN

Mesaj gönderen sozgur »

Cevap için teşekkür ederim ama maalesef bu şekilde de olmuyor. Ayrıca sadece tek projede yapmıyor. Tamamen yeni bir proje yapıyorum (ilk açtığımda çalıştır butonu aktif geliyor) ve sadece bir tane label ekleyip kaydediyorum. Bu basit işlemde bile yaptığım labellı projeyi tekrar açtığımda çalıştır butonu inaktif geliyor. Hatta dediğim gibi Delphiyi kaldırıp tekrar kuruyorum ama aynı hata devam ediyor.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

O zaman siz delphi proje dosyasını (.dpr) değil unit (.pas) dosyasını açıyorsunuz. Delphi proje dosyalarını çalıştırabilir ve bu dosyalar da .dpr uzantılıdır.
Şaban Şahin AKMAN

Mesaj gönderen sozgur »

Bu kadar basit bir hata yaptığıma inanamıyorum :) Haklısınız. Zamanınızı aldım teşekkürler..