Delphi de yazdığım program virus olarak görünüyor.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Delphi de yazdığım program virus olarak görünüyor.
s.a. arkadaşlar.
delphi ile yazdığım bir program bazı antivirus programlarında virus olarak görülüyor.virustotal a gönderdiğimde 8 tane antivirus virus olarak algılıyor.
hazırladığım program kısaca teknik serviste kullanmak için.
işlevleri özetle;
registrydaki başlangıç programlarını düzenlemek.
windows servislerini etkinleştirmek/devre dışı bırakmak / silmek.
en son güncellenen sürücüleri ve sürücü dosyalarını listelemek.
windows, system32, drivers gibi önemli dizinlerdeki son değişen dosyaları görüntülemek.
sistem hakkında özet rapor vermek(sıcaklık,fan hızları vs.vs.).
bunlar ve bunlara benzer bazı işlevler var.programı yazarken tüm fonksiyonları bir unit de yazdım.ayrı bir dll dosyası ile fonksiyonları kullandığımda sorun olmuyor.ancak tümünü tek bir .exe ile çalışacak şekilde derleyince virus programına takılıyor.benim kullandığım nod32 turuva atı türevi olabilir diye uyarı veriyor(virus adı yok)norton ise turuva atı davranışı gibi bir uyarı veriyor.
benzer bir durumla karşılaşan varmı?.ddeğerli önerilerinizi bekliyorum.herkese iyi çalışmalar.
delphi ile yazdığım bir program bazı antivirus programlarında virus olarak görülüyor.virustotal a gönderdiğimde 8 tane antivirus virus olarak algılıyor.
hazırladığım program kısaca teknik serviste kullanmak için.
işlevleri özetle;
registrydaki başlangıç programlarını düzenlemek.
windows servislerini etkinleştirmek/devre dışı bırakmak / silmek.
en son güncellenen sürücüleri ve sürücü dosyalarını listelemek.
windows, system32, drivers gibi önemli dizinlerdeki son değişen dosyaları görüntülemek.
sistem hakkında özet rapor vermek(sıcaklık,fan hızları vs.vs.).
bunlar ve bunlara benzer bazı işlevler var.programı yazarken tüm fonksiyonları bir unit de yazdım.ayrı bir dll dosyası ile fonksiyonları kullandığımda sorun olmuyor.ancak tümünü tek bir .exe ile çalışacak şekilde derleyince virus programına takılıyor.benim kullandığım nod32 turuva atı türevi olabilir diye uyarı veriyor(virus adı yok)norton ise turuva atı davranışı gibi bir uyarı veriyor.
benzer bir durumla karşılaşan varmı?.ddeğerli önerilerinizi bekliyorum.herkese iyi çalışmalar.
Re: Delphi de yazdığım program virus olarak görünüyor.
sadece o projenizde mi o şekilde tepki veriyorlar. Delphi 7 ye bulaşan Induc/a 32 virüsü olabilir.
amatör küme programcı 

sadece derleme sonucu ortaya çıkan exe dosyasında uyarı veriyor.
sıfırdan bir proje oluştur derle exe yi bi tarat eğer virüs olarak görürse delphi ne virüs bulaşmıştır demektir.
amatör küme programcı 

delphide sorun yok.sadece bahsettiğim proje virus olarak görünüyor.diğer projeler sorunsuz çalışıyor.kodda değişiklik yaparak vs bu sorun aşılabilirmi?
regedit için olan ve hizmetler ile ilgili kısımları kapatıp denermisin
amatör küme programcı 

evet onu denemiştim.regeditle ilgili kısmı devre dışı bırakınca sorun yok.ama en önemli işlevlerde orda zaten 

Fikri olan biri varsa halen bekliyorum 

Merhaba
Daha önce forumda paylaştığım konu olabilir. Eğer EmbeddedWebBrowser kullanıyorsan
Boş bir form aç içine bir tane EmbeddedWebBrowser ekleyip derle ve çalıştır sorun yok, ama forma bir tane TBitBtn ekle ve derleyip çalıştır al sana virüs uyarısı. Bunu üreticisine bildirdim onlar bununla ilgili yaptığım yazılımın final halini false positive listesine alması için virüs uyarısı veren firmalara yollamamı söylemekle yetindiler. Ben de şimdilik mümkün olduğunca embeddedwb kullanmamaya gayret gösteriyorum.
belki sorunun budur. Eğer ben bu bileşeni kullanmıyorum diyorsan, örnek olsun bir bileşen ile diğeri yan yana geldiğinde virüs olmasa da şüpheli olarak sınıflandırılabiliyor.
Daha önce forumda paylaştığım konu olabilir. Eğer EmbeddedWebBrowser kullanıyorsan

Boş bir form aç içine bir tane EmbeddedWebBrowser ekleyip derle ve çalıştır sorun yok, ama forma bir tane TBitBtn ekle ve derleyip çalıştır al sana virüs uyarısı. Bunu üreticisine bildirdim onlar bununla ilgili yaptığım yazılımın final halini false positive listesine alması için virüs uyarısı veren firmalara yollamamı söylemekle yetindiler. Ben de şimdilik mümkün olduğunca embeddedwb kullanmamaya gayret gösteriyorum.
belki sorunun budur. Eğer ben bu bileşeni kullanmıyorum diyorsan, örnek olsun bir bileşen ile diğeri yan yana geldiğinde virüs olmasa da şüpheli olarak sınıflandırılabiliyor.
öncellikle cevap için teşekkürler.EmbeddedWebBrowser kullanmadım.benim yazdığım kodlardaki sadece regedit ile ilgili olan kısımlar sorun çıkartıyor.o kısımları kaldırınca sorun yok.kod düzeninde falan değişiklik yaparak bu sorun aşılabilirmi diye düşünüyordum ama yabancı forumlardada araştırdım bu konu ile ilgili düzgün bir açıklama yok.öylece kullanacağız anlaşılan.tekrar teşekkürler.