sesle arama sistemi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
zengin
Üye

sesle arama sistemi

Mesaj gönderen zengin »

s.a

degerli arkadaşlarım örnek olan http://www.innoteem.com.tr/dikteapi_dikteapi20.htm ses sistemini
aşagıdaki örnek arama kodunu

Kod: Tümünü seç

procedure TFormBirlikte.KelimeEditEnter(Sender: TObject);
var i:integer;
begin
  DikteApiF20.IsolatedRecognitionClearWordList;
  for i:=0 to ListBox.count-1 do
    DikteApiF20.IsolatedRecognitionAddWord(ListBox.items[i]);
end;
String olarak ( ListBox da degilde ? ) IBDataSet1 ile sorgulamak istiyorum bu konuda yardımcı olurmusunuz

IBDataSet1.Close;
     IBDataSet1.SelectSQL.Clear;
     IBDataSet1.SelectSQL.Add ('select * from AYLIKLISTE where A4 like '''+Edit1.Text+'%''order by A2');
     IBDataSet1.Open;
Zengin
Kullanıcı avatarı
barutali
Üye

Re: sesle arama sistemi

Mesaj gönderen barutali »

biraz uzun hatta performansı düşük bir yöntem olabilir fakat arama yaptıracağınız alandaki değerleri bir listbox a yada stringlist e aktarabilir ondan sonra eşleşme durumunda eşleşeni veritabanına parametre olarak atayabilirsiniz.

bir başka yöntem de kesinlikle vardır. Yani söylenen kelimeyi yazı olarak döndüren bir fonksiyonu olması gerekir. Teknik dökümanları gözden geçirmeniz gerekiyor.
amatör küme programcı :D
Lord_Ares
Üye

Mesaj gönderen Lord_Ares »

şunu hatırlatmak isterim, Belki farketmemişsinizdir. Dikteapi dll demo dur. Sadece 15 adet komut tanır. Bunu aşmanın yolunu bulabildiyseniz, paylaşırsanız sevinirim.Zira ben çok denedim fakat aşamadım.
teşekkürler
orhancc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen orhancc »

kbmmemtable kullanabilirsin herşeyi hafızada aratabilirsin ve çok hızlıdır. Milyon kayıttan saniyeler içinde arama yapabiliyor.
zengin
Üye

Mesaj gönderen zengin »

s.a

degerli Arkadaşlarım Sesle yazılım icin yeni bir konu acmak istemedim buradan tekrar soruyorum

konu : yeni bir choreme internet sitesinde Sesle yazma özelligini kendi programımızın icinde edit1 ile Aramada kullanma şansımız varmıdır bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

http://translate.google.com.tr/?hl=tr&tab=wT#tr/en/
.
Zengin