Girilen değeri tamamlayan edit nesnesi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
secgin
Üye

Girilen değeri tamamlayan edit nesnesi

Mesaj gönderen secgin »

Merhaba

Resim
Uploaded with ImageShack.us

Bildiğiniz üzere hotmailde mail gönderme sayfasında, maili göndereceğiniz kişinin adresini "Kime" kutusuna yazdığınızda daha önceden gönderdiğiniz kayıtlı bir mail adresi ise otomatik olarak tamamlar ve yukardaki şekildeki gibi kutu içerisine alır. Adresi silmek istediğinizide bir bütün olarak siler v.b

Delphide bu edit a benzer yeni bir edit nesnesi türetme düşüncesindeyim. Aklıman takılan sorular;

1. Edit nesnesi üzerinden yeni bir edit nesnesi türeterek yapabilirmiyim.
2. Ata sınıftan türeterek yapmak istesem bunun için neleri araştırmam yada nelere dikkat etmem gerekir.
3. Daha çok bu nesneyi yazdığımda takılacağım kısım grafik yönü bunun için önereceğiniz yada dikkat etmem gereken husular.

aklıma takılan konular şu an için bunlar. Fikir, yorum yada önerileriniz için şimdiden tş ederim.
En son secgin tarafından 02 Eki 2011 11:48 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
orhancc
Üye
İletişim:

Re: Girilen değeri tamamlayan edit nesnesi

Mesaj gönderen orhancc »

Devexpressin lookupcombolarına baktın mı hiç ?
secgin
Üye

Mesaj gönderen secgin »

devexpress bir keresinde kurmuşdum ama ayrıntılı incelemedim. lookupcombo sunu incelememi önerdiniz dikkat etmek gereken nedir burda.

İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

normal standart combo nesnesi bunu yapıyor zaten.Bir döngü ile combonun item koleksiyonunu databaseden seçtiğiniz email adresleri ile doldurun bunu yaptığını göreceksiniz.Ayrıca combonun propertieslerinden style parametresini değiştirerek combonun tıklama çubuğunuda kaldırıp edite benzetebilirsiniz.
secgin
Üye

Mesaj gönderen secgin »

evet dediğiniz gibi combo nesnesi yazılan değere en yakın değeri items özelliğinden getirerek tamamlıyor.

Açtığım konu başlığının iyi seçemediğimde olasa gerek yazmak istediğim nesneyi tam anlatamadım.

İlk mesajıma ve mesajımda bulunan resime bakarsanız asıl istediğim girilen değeri tamamlaması ve blok halinde kutu içerine almasıydı. Bunun için ben yeni bir nense türetmek istiyorum fakat bunun edit yada combo gibi bir sınıftanmı yapmalıyım yada ata sınıftan türeteceğim bir nesne üzerindenmi yapmam daha mantıklı olur.

İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

Şöylede yapabilirsin formun keypress eventine like ile sorgulama yaptırıp datasetin fovuslandığı değeri istediğiin bileşene atayabilirsin.