form boyutu hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ozkantas19
Üye

form boyutu hakkında

Mesaj gönderen ozkantas19 »

arkadaşlar tasarım zamanın da küçük olupta çalıştırılınca tam ekran olan form da ki neslerinde yeni boyuta göre yerleşmesini sağlayabilirmiyim. yani tasarımda ki küçük formun sol alt köşesindeki buton çalıştırıp form tam ekran olunca da sol alt köşede olmasını istiyorum..
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: form boyutu hakkında

Mesaj gönderen mkysoft »

İlk cümlelerinizden sanki form büyüdükçe nesneleri nasıl büyüteceğinizi sormak istemiş gibisiniz, sonunda ise nesnelerin formdaki konumlarını korumak istemişsiniz. Form üzerindeki nesnelerin konumlarını korumak için nesnenin Anchors özelliğini ayalayabilirsiniz.
ozkantas19
Üye

hocam boyutlar aynı kalsın ama nesneler yeni boyuta göre yerleşsin istiyorum. Birde toolbarla ekliyorum butonların boyutlarını istediğim gibi ayarlerken şuanda değişiklik yapamaz oldum bir yeri yanlışlıkla tıkladım sanırım ama nereyi ?
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Bileşenlerin Align ve Anchors özelliklerini kullanarak bunu tasarlayabilirsiniz. Panel, GroupBox gibi içine başka bileşenlerin konulduğu bileşenlerde öncelikle Align ile ayar yapmaya çalışın (bu bir şart veya kural değil, duruma göre Anchors da kullanılabilir.) . Mesela bunları kullanmayacaksanız bile, formun solunda kalması gereken bir grup bileşeni panel içine alın ve bu panelin Align özelliğini alLeft yaparak formun solunda kalmasını sağlayın. Bu gibi türlü olasılık ve denemelerle durumu çözersiniz zaten. Ne yapmanız gerektiğine ise duruma göre karar verirsiniz. İyi çalışmalar.
Şaban Şahin AKMAN

teşekkür ederim cevabınız için