Arkadaşlar,
FIBPlus bileşenleri ile Delphi7 ve Firebird 2.5 kullanıyorum. Local network için bir client server uygulama denedim.
Bu uygulamada yaşadığım sorun şudur.
IBevent ile vt'den mesajı alıyorum ve bu aldığı mesaja göre ilgili table kapatıp açarak veritabanını clientlarda güncelliyor. Ancak kaldığı kayıta tekrar konumlanamıyor malesef.
FIBPlus kullanan arkadaşlar eğer local ağda client /server uygulamada bunu nasıl çözüyor bununla ilgili açıklama yaparsa ya da bunun için bir örnek gönderirlerse sevinirim.
FIBPlus ve client/server
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: FIBPlus ve client/server
Daha önce 100.000 kayıtla çalışmamıştım. 100.000 kayıta çıkınca FIBPlus ile çalışmaya başladım dah ahızlı olsun diye.
FIBPlus'ta herşey çok güzel. Ama table kapatılıp açılınca tekrar kaldığın kayıta gitmek çok zaman alıyor. Bu sıkıntılı bir durum. Fetchall yapıp Gotobookmark yapmak dışında birşey yapamadım.
Daha önce Oracle ile çalışırken böyle sorunlarım olmuyordu. Lisans ücr. dolayı oracle dan vazgeçip firebird'i seçtim.
Ama böyle giderse kayıt sayım artacağı için ve client larda çoğalacağı için mecburen oracle a geri döneceğim.
Yardımlarınızı bekliyorum.
FIBPlus'ta herşey çok güzel. Ama table kapatılıp açılınca tekrar kaldığın kayıta gitmek çok zaman alıyor. Bu sıkıntılı bir durum. Fetchall yapıp Gotobookmark yapmak dışında birşey yapamadım.
Daha önce Oracle ile çalışırken böyle sorunlarım olmuyordu. Lisans ücr. dolayı oracle dan vazgeçip firebird'i seçtim.
Ama böyle giderse kayıt sayım artacağı için ve client larda çoğalacağı için mecburen oracle a geri döneceğim.
Yardımlarınızı bekliyorum.
s.a.
tabloda ne listeliyorsunuz bilmiyorum ama neden tüm kayıtları çekiyorsunuz?
sadece ihtiyacınız olan kadar kayıt seçin.
(tarih filitresi koyulabilir veya son 100 kayıt olabilir)
tabloda ne listeliyorsunuz bilmiyorum ama neden tüm kayıtları çekiyorsunuz?
sadece ihtiyacınız olan kadar kayıt seçin.
(tarih filitresi koyulabilir veya son 100 kayıt olabilir)
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Sorun o değil. Tüm kayıtları çekmiyorum zaten.
Şimdi diyelimki 99500 nolu kayıt üzerinde çalışıyorum. cxGrid ile. Burada kayıt üzerinde değişiklik yapınca post ediyor. Diğer clientlar güncellesin diye table kapatıp açılıyor.
Bookmark ile kaldığım kayda gitmek istiyorum ama en baştaki kayda konumlanıp kalıyor.
Fetchall yapmayınca bookmark çalışmıyor.
FIBPlus sanırım fetchall yapmayınca sadece ihtiyacı olan kayıtları getiriyor.
Fetchall a zaten bookmark dışında ihtiyacım yok. Ama bookmark yapmayınca kaldığım yere geri dönemiyorum en baştaki kayda konumlanıp kalıyor.
Siz client/server uygulamalarınızda bu sorunu nasıl aştınız? Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler..
Şimdi diyelimki 99500 nolu kayıt üzerinde çalışıyorum. cxGrid ile. Burada kayıt üzerinde değişiklik yapınca post ediyor. Diğer clientlar güncellesin diye table kapatıp açılıyor.
Bookmark ile kaldığım kayda gitmek istiyorum ama en baştaki kayda konumlanıp kalıyor.
Fetchall yapmayınca bookmark çalışmıyor.
FIBPlus sanırım fetchall yapmayınca sadece ihtiyacı olan kayıtları getiriyor.
Fetchall a zaten bookmark dışında ihtiyacım yok. Ama bookmark yapmayınca kaldığım yere geri dönemiyorum en baştaki kayda konumlanıp kalıyor.
Siz client/server uygulamalarınızda bu sorunu nasıl aştınız? Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler..
cxgrid ile çalışmadım.
bu gibi durumlarda gride sadece ihtiyacım olan kayıtları yüklemeyi tercih ediyorum.
tablonun kapatılıp açıldığı sırada select sorgusunun güncelleyebilir sadece ekranda görünen kayıtları seçecek şekilde değiştirebilirsiniz.
kolay gelsin.
bu gibi durumlarda gride sadece ihtiyacım olan kayıtları yüklemeyi tercih ediyorum.
tablonun kapatılıp açıldığı sırada select sorgusunun güncelleyebilir sadece ekranda görünen kayıtları seçecek şekilde değiştirebilirsiniz.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama