ADO Hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

ADO Hakkında

Mesaj gönderen bobasturk »

Merhaba arkadaşlar. Bu sayfalarda ismim yeni bende bu işte yeniyim. Yaptığım çalışmada 7 adet DbaseIV ile hazırlanmış tablolarım var bunlar içinde çeşitli kayıtlar var delphide formlarımı oluşturuyorum ve bilgi girişlerini yapıyorum. Sorgulamada yapacağım için bi tavsiye ve yardım ile ADO kullandım. Delphide oluşturduğum form üzerine ADOConnection1(bu menu formumda oluşturuldu) ADOQuery1+ADOTable1 ve DataSource ile dbgridim var ilk form oluşturmada bu bağlantılar çalışıyor. Bul komut düğmesine gerekli komutları yazdıktan sonra 4 ile 8 kriterli aramaları tek veya hepsini girerek arama yapabiliyorum. Bu tip ado ile oluşturulan formlar üç formu geçtiğinde form üzerine oluşturduğum adotable comp unun tablename kısmına dokunduğumda birden fazla ole db işlemi hatalar oluşturdu olası ise her ole db bağlantısını kontrol edin diyor ama kutunun açılmasını beklemeyip elle tablonun adını elle yazınca işlemi yapıyor ve bağlantı gerçekleşip sorgulamayı yapıyorum.

bu uyarı nedeniyle ileride başımız ağrırmı?
ağ veya int.bağlantısı yok yek bilgisayarda kullanıyorum.
önceki forumları okudum bu şekilde hazırlanan formları adodataset ile değiştirirsem kodlarda sorun olurmu?

çok uzun oldu acemiliğime verin tşk.
saygılar iyi çalışmalar.
olc
Kullanıcı avatarı
calvan
Üye

Mesaj gönderen calvan »

bence dbase tablolarına ado ile ulaşmak doğru bir yöntem değil. Ado daha ziyade SQL server ve Access için microsoft tarafından geliştirilmiş, bu sayede odbc yerine ol db kullanmaya imkan veriyor.

projende bir datamodule oluşturup tüm table ları ve ado connection nesnesini data module yerleştirip kullan, ben ado da table yerşne dataset kullanmayı tercih ediyorum, kodlama da sorun çıkartmaz