PNG Timage hatasi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
rahim_azeri
Üye

PNG Timage hatasi

Mesaj gönderen rahim_azeri »

Merhaba arkadaslar.Mesela ben form1-da şeffaf(transparent) shekil koymak istiyorum ve bu shekili Ttimer ile her saniye deyisemk istiyorum .Bunu Timage ve PNG formatinda olan sekiller ile yapiyorum sekiller her saniye deyisir,amma sekiller deyisende sekiller arasinda beyaz bir sey yaranir ve sonra o biri sekile kecir.Ben istiyorum ki sekiller arasinda yaranan beysa sey yaranmasin.Bunu nasil yapa bilirim.Amma bu Jpeg formatinda olan sekillerde sekilden sekil direk deyisir,amma Jpeg formatinda olan sekiller sheffaf olmuyor. ONCEDEN TESEKKURLER....!
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: PNG Timage hatasi

Mesaj gönderen mkysoft »

Jpeg resim formatında transparanlık yoktur. PNG ve GIF formatında vardır. Bu nedenle olmuyordur.
rahim_azeri
Üye

JPEG-resim formatında transparanlık olmadiqindan ben PNG formatli resim kullanmaliyim,PNG formatli resmlerde hata veriyor,bu hatayi nasil kaldira bilirim?
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

hata mesajını paylaşmalısınız.
rahim_azeri
Üye

Abi,ben Timage-in onmousenter olayina yazmisam ki image1.picture.loadfromfile('img\resm1.PNG'), onmousleave olayin yazmisam ki image1.picture.loadfromfile('img\resm2.PNG'), yani mousu image-nin uzerinde olanda resim1 ,olmayanda resm2-yi gostersin,problem shurda ben mousu resmin uzerinden kenara cekdikde resimler deyisdiyi zaman beyaz bir resm gozukur,ben istiyorum ki bu beyaz resm gozukmesin.Kulandiqim Delphi 2010
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

resimleriniz transparan mı? image nesnesnin tranparant özelliğini açtınız mı?