DBGrid Arama Sonucuna Göre Uyarı??

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
shochan
Üye

DBGrid Arama Sonucuna Göre Uyarı??

Mesaj gönderen shochan »

S.a arkadaşlar;

Gerek forumda gerekse Google'da aradım ama bulamadım yada anahtar kelimeleri yanlış yazdım :) benim yapmak istediğim olay şu Delphi7 ve IBDataset kullanıyorum ve veritabanımda arama yapıyorum arama sonucuna göre kayıt geliyor burda bi sorunum yok ama birde yaptığım arama sonucu boş döndüğünde DBGrid üzerinde Kayıt Bulunamadı yazmasını istiyorum birkaç programda gördüm ama nasıl yapıldığı yada mantığı nedir bilemedim aramalarımdada birşey çıkmadı yardımlarınızı bekliyorum yapmak istediğim şeyi daha iyi anlamanız açısından paintte bi resim hazırladım onuda ekleyim:

Resim

Yapmak istediğim böyle bişey aramaya uyan bir kayıt yoksa DBGrid üzerinde böyle bir yazı çıkmasını istiyorum nasıl yapabilirim?
  • Devler Gibi İşler Yapmak İçin Karıncalar Gibi Çalışmak Lazım ...
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Re: DBGrid Arama Sonucuna Göre Uyarı??

Mesaj gönderen NewMember »

Dbgrid üzerine gelecek şekilde bir panel koy.Captionu Kayıt Bulunamadı olarak ayarla.Visible false yap.Eğer query sonuç döndürmüyorsa paneli visible=True yap.
Kullanıcı avatarı
shochan
Üye

Mesaj gönderen shochan »

Benimde aklıma öyle şeyler geldi label yada panel gibi ama direk üzerinemi yazılıyo acaba diyede düşünmedim değil :) eğer dediğin gibiyse kolay diğer türlüyse bilen varsa söylesin :D teşekkür ederim ilgin için.
  • Devler Gibi İşler Yapmak İçin Karıncalar Gibi Çalışmak Lazım ...
CelticDream
Üye

Mesaj gönderen CelticDream »

shochan yazdı:Benimde aklıma öyle şeyler geldi label yada panel gibi ama direk üzerinemi yazılıyo acaba diyede düşünmedim değil :) eğer dediğin gibiyse kolay diğer türlüyse bilen varsa söylesin :D teşekkür ederim ilgin için.
Kardeş dediğ şekilde ben yaptım oluyo bi tek bi tek koyucağın panelin dbgrid önünde çıkmasını sağla program üzerinde altta Kalırsa gözükmüyo :D