S.a. Hayırlı sabahlar hayırlı Cumalar olsun
Mantık ve fikirlerinize ihtiyacım var arkadaşlar,
1- Sql kullanılan proje networkte çalışırken kayıtları nasıl kilitleye biliriz, örneğin logo bir fatura ekranda açıkken diğer kullanıcı aynı faturayı açmak istediğinde bu kayıt kullanımda diyor, firebird de eventalert ile yapabilmekteyiz yada cümle ile lock komutu ile de yapılabilmekte, sql de her tabloya key koyup kayıt açıldığında kontrolünü sağlayarakmı yapmalımıyız, bunun daha başka bir yolu varmıdır, Sdac kullanılan ve Mssql kullanılan bir projede bunu nasıl yapabiliriz,
2- Uygulama tamamlandığında exe nin boyutu 40-50 mb büyüklüğünde oluyor, şunu biliyorum kullandığımız her bileşen kendi kütüphanesini exenin içine gömüyor, ne kadar az bileşen o kadar rahat exe, alternatif yollar kullanarak exe yi sıkıştırma Aspack kullanma gibi şeyler var ama exe yinede çalışan bilgisayarda tekrar açılıyor yani mantıksiz geliyor aspack, kısaca bu kütüphaneleri exe nin içine değilde bulunduğu klasörde tutup exe nin boyutunu nasıl düşürebilirim
3- Uygulamada versiyon takibi yapmak istiyorum Project->options->versiyon info->include versiyon information, burayı aktif ediyorum bilgileri giriyorum ama projeyi her derlediğimde ordaki versiyon değeri değişmiyor
yardımlarınız için teşekkürler,
bir kaç soru Sql ve exe Network
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: bir kaç soru Sql ve exe Network
İlk sorunun cevabını soru içinde vermişsiniz aslında... Edit moda alınan bir kaydı işiniz bitene kadar kilitleyip işlem tamalandıktan sonra serbest bırakabilirsiz. Bu arada başka bir kullanıcı aynı kayda erişmeye çalışırken kullandığınız veritabanı bir hata mesajı döndürecektir. Bu hata mesajına göre ilgili kullanıcıya "bu kayıt kullanımda !" mesajı verebilirsiniz. Ekstra bir yönteme ihtiyaç var mı bilmiyorum, bu konuda tecrübeli arkadaşlar cevabı verir...
Exe boyutunu küçültmenin çokda önemi yok artık... Ama modüler bir yapı kurarak hem daha küçük exe hemde daha esnek bir yapı kurabilirsiniz. Delphi ile modüler programlar geliştirmek için aşağıdaki linke bir göz at...
http://www.remobjects.com/hydra/
Versiyon takibi için yazdığın değerler manuel girdiğin değerlerdir. Programını yayınlayacağın zaman yazarsın ve exe ni derlersin.
Exe boyutunu küçültmenin çokda önemi yok artık... Ama modüler bir yapı kurarak hem daha küçük exe hemde daha esnek bir yapı kurabilirsiniz. Delphi ile modüler programlar geliştirmek için aşağıdaki linke bir göz at...
http://www.remobjects.com/hydra/
Versiyon takibi için yazdığın değerler manuel girdiğin değerlerdir. Programını yayınlayacağın zaman yazarsın ve exe ni derlersin.
Re: bir kaç soru Sql ve exe Network
s.a.
1.soru için logoda kullanıcı bir kayıtta işlem yapmaya başladığı zaman o kaydın referansını bir tabloya yazıyor, başka bir kullanıcı işlem yapmak istediği zaman o tabloya bakıyor ona göre işlem yapıyor.
2.soru için project-> options da build with runtime packages diye bir seçenek vardı. yeni versiyonda nereye koydular bilemiyorum. aradığın şey o.
3.soru için ilgili sayfada autoincrement build number seçeneği var. ancak o sadece build numarasını arttırıyor. compile ettiğin zaman arttırmıyor.
kolay gelsin.
1.soru için logoda kullanıcı bir kayıtta işlem yapmaya başladığı zaman o kaydın referansını bir tabloya yazıyor, başka bir kullanıcı işlem yapmak istediği zaman o tabloya bakıyor ona göre işlem yapıyor.
2.soru için project-> options da build with runtime packages diye bir seçenek vardı. yeni versiyonda nereye koydular bilemiyorum. aradığın şey o.
3.soru için ilgili sayfada autoincrement build number seçeneği var. ancak o sadece build numarasını arttırıyor. compile ettiğin zaman arttırmıyor.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim