Tcp Port Dinleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Tcp Port Dinleme
Arkadaşlar;
Bir program var ve bu program belirlediğimiz ip ve porta(10006) veri gönderiyor.
Ben delphi de yazdığım bir programla bu porta gönderilen verileri dinlemek ve programımda kullanmak istiyorum. Bu konuda tüm yardımlara ihtiyacım var. Tüm internette aramama rağmen bir türlü çözüm bulamadım. Lütfen yardımcı olun
Bir program var ve bu program belirlediğimiz ip ve porta(10006) veri gönderiyor.
Ben delphi de yazdığım bir programla bu porta gönderilen verileri dinlemek ve programımda kullanmak istiyorum. Bu konuda tüm yardımlara ihtiyacım var. Tüm internette aramama rağmen bir türlü çözüm bulamadım. Lütfen yardımcı olun
Re: Tcp Port Dinleme
Nasıl veri gönderdiğini biliyorsanız işiniz kolay. Yani hangi formatta (mesaj içeriği) gönderdiğini ve hangi protokolü (TCP, UDP, HTTP vs.) kullandığını bilmelisiniz. TCP olma ihtimali yüksek olduğu için ona göre yazıyorum: TServerSocket yada TIdTCPServer kullanarak belirttiğiniz portu dinleyeceksiniz. Bu forumda bu konuda birçok örnek var.
There's no place like 127.0.0.1
-
- Üye
Hocam cevabınız için teşekkürler..
bir çok araştırma yaptım fakat bir çok denememe rağmen bir türlü istediğimi yapamıyorum.
Asynchronous Socket Error 10061 hatası alıyorum sürekli...
Program 10006 portuna program gönderiyor. Fakat bu gönderilen veriyi alabilmek için mutlaka bağlantı yapmak mı gerekiyor? Sniff gibi bir şey yapamazmıyım? Lütfen yardım edin.
bir çok araştırma yaptım fakat bir çok denememe rağmen bir türlü istediğimi yapamıyorum.
Asynchronous Socket Error 10061 hatası alıyorum sürekli...
Program 10006 portuna program gönderiyor. Fakat bu gönderilen veriyi alabilmek için mutlaka bağlantı yapmak mı gerekiyor? Sniff gibi bir şey yapamazmıyım? Lütfen yardım edin.
Belkide mesaj gönderen program server olarak mesaj gönderiyor ve siz de aynı portu dinleyen bir server yazdığınız için problem oluyor. Bir de client yazıp dinlemek istediğiniz programa bağlanmayı deneyin.
There's no place like 127.0.0.1
http://www.winpcap.org/
kullanabilirsiniz.
kullanabilirsiniz.
-
- Üye
Cevap için teşekkür ederim ama bu programı nasıl kullanacağımı bilmiyorum
Bu konuda başka önerisi olan varmı arkadaşlar ?

Bu konuda başka önerisi olan varmı arkadaşlar ?
wincap sadece sürücü yayınlar. sürücüyle paketleri yakalamak için wireshark gibi programları kullanabilirsiniz. http://www.wireshark.org/
-
- Üye
Wireshark ile gelen paketleri görüyorum. Amacım benim bu paketleri delphi ile yaptığım programla yakalamak ve ona göre prosedürler yazmak. Bu konuda bilgim yok 

winpcap'ın diğer programlar içiresinden kullanımına ilişkin örnekler olması lazım.
TServerSocket ile islemi gerceklestirebilirsiniz.
clientten gelen veriyi ServerSocket'in OnClientRead eventinden yakalayip istediginiz islemi yaptirabilirsiniz.
clientten gelen veriyi ServerSocket'in OnClientRead eventinden yakalayip istediginiz islemi yaptirabilirsiniz.
kıdemsiz üye