MacOsX PAServer 'Runtime error 231 at 000169AD' hatası?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
baypipox
Üye
İletişim:

MacOsX PAServer 'Runtime error 231 at 000169AD' hatası?

Mesaj gönderen baypipox »

Merhaba arkadaşlar;
VMware üzerinden kurup çalıştırdığım MacOs Snow Leopard işletim sistemim var,
Delphi XE2'den paserver'ı bu işletim sistemi kurup gereken ayarlamarıda yaptım (Windows tarafındaki XE2'de Remote profil oluşturuldu test edildi.)

Sorun burdan sonra başlıyor, mac tarafında PAServer açıyorum, windows tarafındada firemonkey projemi çalıştırıyorum. XE2'de her hangi bir hata almamama rağmen,
mac tarafında çalışan paserver derlenen exe'yi görüyor fakat tam açacakken 'Runtime error 231 at 000169AD' hatasını veriyor.

İntettendeki araştırmalarımda bu hatanın grafikle alakalı bişey olduğu yazıyor fakat çözümünü bi türlü bulamadım, bu sorunla daha önce karşılaşan arkadaşlar varmı?
Varsa çözüm yollarını paylaşırlasa çok sevinirim, aşağıdaki linkde anlatmış bişeyler embarcadero amca fakat pek bişey anladığımı söyleyemem...

https://forums.embarcadero.com/message. ... eID=393962
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Re: MacOsX PAServer 'Runtime error 231 at 000169AD' hatası?

Mesaj gönderen SimaWB »

XE2 Update 2'de bu hata ile ilgili bir düzeltme var gözüküyor. Versiyonunuz güncel değilse güncelleyip bir deneyin derim.
Ayrıca burada FMX.Filter.pas'ta yapılacak bir değişiklikle sorunun çözüleceği yazıyor. Belki işinize yarayabilir.
There's no place like 127.0.0.1
Kullanıcı avatarı
baypipox
Üye
İletişim:

Re: MacOsX PAServer 'Runtime error 231 at 000169AD' hatası?

Mesaj gönderen baypipox »

Teşekkür ederim hocam, bilgilendirme açısından yazıyorum sorunu fmx.filter.pas dosyasını yukardaki linkte anlatınldığı gibi editleyerek çözdüm.
Artık Firemonkey projeyi mac de açabiliyorum.

Şimdi kaldı son adım, mac'deki app uzantılı dosyayı ipa nasıl çevirip iphone'a atabiliriz? Iphone jealbreakli...