MSSQL Parasal Alan Toplama Hatası...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

MSSQL Parasal Alan Toplama Hatası...

Mesaj gönderen Biltes »

Arkadaşlar Kolay gelsin;

MSSQL database kullanarak geliştirdiğim bir yazılımım var database'de money olarak tanımlı olan bir tutar alanım var. Bunu toplam aldığım anda program üzerinde hangi komutla bu sütunu toplam alırsanız alın sonuç 2.133.333,03 çıkıyor, cxgrid'de footer'da sum toplam alıyorum yine sonuç aynı çıkıyor ama aynı verileri excel'e aktarıp toplam aldığım zaman sonuç 2.133.332.99 çıkıyor doğrusu excel'deki gibi çıkması gerekiyor. Ama delphi üzerinden ne yaptıysam bir türlü bu sonu elde edemedim. Sizce nerede hata yapıyor olabilirim.. Yada bilmediğim bir durum mu mevcut bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

İlginize Teşekkür ederim arkadaşlar...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Re: MSSQL Parasal Alan Toplama Hatası...

Mesaj gönderen Biltes »

Arkadaşlar sorunun ne olduğunu buldum ama çözüm üretemiyorum.. Sorun şu MSSQl database'de money olan alan virgülden sonra 4 karakter bunun yuvarlamasında mesela 1,2340 olarak kayıtlıysa veritabanında 1,23 olması gerekiyor toplam alırken ama 1,234 olarak aldığı için toplam tutmuyor. Bunun için nasıl bir formatlama kullanmam gerekli alan için??
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Re: MSSQL Parasal Alan Toplama Hatası...

Mesaj gönderen unicorn64 »

alanın tipini numeric(10,2) yapsanız?
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim