Resmi Tatilleri bulma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
baloglurecep
Üye
İletişim:

Resmi Tatilleri bulma

Mesaj gönderen baloglurecep »

Arkadaşlar saygılarımı iletiyorum. Ek ders çizelgesi hazırlamak istiyorum. Excelde hazırlanmış yığınla var görsel değiller. daha profosyonel olsun istedim. Stringgrid kullanarak kullanıcının belirlediği tarihe göre stringgridin sutun sayısını aydaki gün sayısı kadar artıracak.Tarihleri sutun başlıklarına yazacak. Resmi tatillere X işareti koymasını ve sutunların renkli olmasını istiyorum. Sıkıntım resmi tatilleri bulamamak ve resmi tatillere X işareti koyamamak . Bu konuda yarımlarınızı istirham eder saygılar dilerim.
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Re: Resmi Tatilleri bulma

Mesaj gönderen Battosai »

Resmi tatil günleri belli zaten. Bunları bir array[] içinde tanımlayın sütun tarihindeki değer array içinde varsa gerekli kodları ekleyin...
baloglurecep
Üye
İletişim:

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Resmi tatil günleri belli demişsiniz. Bunu anlayamadım. Ben kendi mantığımla ayın ilk gününü bulup o gün neyse ondan sonraki hafta sonunu hesaplayıp arkasındaki hafta sonlarını da hesaplayabiliyorum. Ancak bunun bir mantığı olmalı diye düşünüyorum. Sadece hafta sonları değil bayram günleri gibi. datetimepicter gibi bileşenler hafta sonlarını gösterebiliyor. Eğer mümkünse biraz daha açabilir misiniz ifadelerinizi.

Saygıyla kalınız hayırlı ramazanlar....
sako
Üye

Mesaj gönderen sako »

Aradığınız şey böyle birşey mi ?

http://s3.dosya.tc/server2/dGoDxs/EKDERS.rar.html
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
baloglurecep
Üye
İletişim:

Selamün alayküm üstadım. Erzurum görünce mesaj yazayım dedim. Ben 10 yıla yakın orda kaldım. Hatta ilk bilgisayar yazılım kursunu tema bilgisayar kursunda aldım. Şuanda sanırım kapandı tema kursu.(2000 li yılların başıydı) Gönderdiğiniz ek ders çalışması aynı benim istediğim gibi yalnız bir fark var. Siz pazartesi,çarşamba,cuma günlerini ve salı perşembeyi ayırmışsınız. Ben bir haftayı istiyorum. her gün ayrı girilsin istiyorum. Bana eğer çalışmanızın standart bileşenlerle bir örneğini gönderebilirseniz çok sevinirim. Tek personellik mi yaptınız? Müdür yetkili öğretmenler için gibi... Ben komple personel takip içinde kullanacağım filitrelelen personellere ek ders yazacak otomatik dolduracak. İsterse değişebilecek bazı alanları.
Recep Baloğlu
sako
Üye

Mesaj gönderen sako »

O programın a'dan z'ye bütün kodlarını bu siteden temin etmiştim 2006-2007 li yıllarda :)
Hocam programın standart componentli halini en kısa sürede buraya atarım, hem sen hem de diğer arkadaşlara kaynak olur içindeki kodlar. Belki biraz acemice kodlama yapmış olabilirim ama olsun en azından fikir verir isteyenlere.
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
baloglurecep
Üye
İletişim:

üstadım tekrar saygılar... telefonunuz nedir acaba? özelden gönderebilirseniz tanışmak isterim. Orda hala görüştüğüm yazılımcılar var. Mail adresmi ve msn yi özelden gönderiyorum size. Saygıyla kalın.