Xe3 kurdum ve basit bir tablo güncellemesi yapacağım. Bir tablodaki verileri okuyup o tablonun bir alanına veri yazıp kayıt edeceğim.
MSSQLConnection ve SQLTable1 neslerimi bağladım connectionlarını true yaptım ve sorunsuz bağlandılar. Ancak kod kısmında SqlTable1.Edit; satırına gelince
hatasını alıyorum aradım taradım sonuç yok. Bir sitede https://forums.embarcadero.com/thread.j ... eID=459793 eğer dbexpres bileşenlerini ilk kez kullanıyorsanız diye bir başlık altında. Verileri gride nasıl yansıtabileceğimiz anlatılmış oradakiSQLTable1: Cannot modify a read-only dataset.
!!!!!!!!!!!!!!READ THIS IF YOU ARE NEW to dbExpress!!!!!!!!!!!!!!!!
Here is the STEP by STEP that should be apparently available somewhere... but isnt:
* Drop in [dbExpress]SQLConnection ( Connect to your database, and Active = true)
* Drop in [dbExpress]SQLTable=>SQLConnection = SQLConnection1 (Set TableName, then Active = true)
* Drop in [DataAccess]DataSetProvider=>DataSet = SQLTable1
* Drop in [DataAccess]ClientDataSet=>ProviderName = DataSetProvider1
* Drop in [DataAccess]DataSource=>DataSet = ClientDataSet1
* Drop in the data components, and set your DataSources to DataSource1
* Go back to ClientDataSet1, and set Active=True
yazılanları yapınca veriler gridde görünüyor ve güncellenebiliyor. ki bu gridde benim ilk kullandığım SQLTable1 nesnesi üzeriden güncelleme yapıyor.
Sonuç olarak bu nesneler ile bu güncelleme yapılabiliyorken benim kodda edit etmeye çalıştığımda neden yukarıdaki hayatı alıyorum anlayamıyorum. Bu yoldan geçebilen olduysa bana da tarif edebilirse memnun olurum teşekkürler saygılar.