Rad Studio Delphi 2007 Paket Yukleme Sorunu.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
bycream
Üye

Rad Studio Delphi 2007 Paket Yukleme Sorunu.

Mesaj gönderen bycream »

Herkese selam,

Yeni bilgisayarima delphide ki tum calismalarimi tasimaya basladim, fakat eskiden rahatlikla yukleme yaptigim paketlerimi, Library 32 altindaki tum yollarin dogru olmasina ragmen yukleyemiyorum. Nedendir bilinmez paketlerim saglikli bir sekilde derlenebiliniyor fakat ne zaman Install etmeye kalksam paketi bulamadigina dair hata aliyorum, ama vermis oldugum yollari kontrol ettigimde aslinda tum BPL ve DCU , DCP dosyalarinin saglikli bir sekilde olusmus oldugunu goruyorum, bir ton makale okudum neyi yanlis yapiyorum diye, Library pathlerin hepsi eksiksiz ve dogru. Delphi PI programindan denedim oda hata verip yukleme yapmiyor yada bazi paketleri sorunsuz yuklenmis gosterse bile delphiyi acinca o paketlerin yuklenemedigi uyarisini aliyorum. Kafayi yedim desem yeridir 3 gundur ama bir care bulamadim.

YArdimci olabilecek arkadaslara simdiden sonsuz tesekkurler. Eminiki hata cok basit bi yerde ama neyi gozden kacirmis olabilecegimi bilemiyorum. Paket opsiyonlarinion tamami dogru, directory ayarlari dogru. Paket build isleminde hic sorun yok fakat gel gelelim ne enviroment options da yaptigim ayarlar nede paket ayarlari bu sorunlarimi cozmedi ve tum paket yukleme islemlerinde aldigim hata paket dosyasinin bulunamadigi yonunde belliki sorun basit ve ortak bir sorun paketlerin oldugu yeri gormuyor olabilir diceksiniz ama oralari defalarca kontrol ettim. Her paketin hem kendi library yollari hem paket olusturma yollari kesinlikle dogru. Search pathleride inceledim tek tek hepsi dogru gorunuyor.

Sizce sorun ne olabilir ?
cecihan
Üye
İletişim:

Re: Rad Studio Delphi 2007 Paket Yukleme Sorunu.

Mesaj gönderen cecihan »

Yeni makinanızın işletim sistemi vista veya win 7 ve delphi, program files klasörü altına kurulu ise kullanıcı denetimi kapalı. değil mi?
bycream
Üye

Mesaj gönderen bycream »

Evet User UAC kapali, isletim sistemi Windows7 Ultimate. Virus programimida engellemiyor oralari ayrica..Kurabildigim bir cok paket var ama setup olanlari ok, manuel kurmak istediklerimde sorun hep ayni, kullanilan tum dizinleri elden gecirdim olmadi, cok sinir bozucu bir durum, elimde is var yapamiyorum su anda mesela..
bycream
Üye

Mesaj gönderen bycream »

Bu arada sorunu cikaran Delphi 2007 Enterprise,
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

İşletim sisteminiz x64 bit ise Program Files ve Program Files (x86) klasörleri (veya benzeri diğer sistem klasörler) yüzünden çakılıyor olabilirsiniz. Yolları ayarlarken bu ayrıma dikkat etmekte fayda olabilir.
Şaban Şahin AKMAN
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen lazymule »

Bence lisans sorunu yaşıyorsun delphipi DCC32.EXE yi kullanarak derliyor komut satırında DCC32.EXE yi çalıştır bin nin içindeydi eğer trial veya benzer bir hata alıyorsan lisansını kontrol et
ikinci bir sorun ben yaşamıştım sarırım debug yapmıyordu http://cc.embarcadero.com/item/27521 bu dosyayı indir ve eski dosya ile yer değiştir.

http://docwiki.embarcadero.com/RADStudi ... e_Compiler
Evrende Ulaşılamayacak Tepe Yoktur !!!!
Yeterki İnsan Ulaşmak İstesin !!!!
http://www.maxiteknik.com