arkadaşlar delphi ile yazdığım programda sql server 2008 express kullandım...
programı yeni kurulmuş bir xp de çalıştırmak istediğimde sorunlar yaşıyorum
sql express 2008 in çalışması için kurmam gereken minimum programlar hangileridir. (firemework?)
SQL 2008 İÇİN PC YE YÜKLENMESİ GEREKENLER?
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: SQL 2008 İÇİN PC YE YÜKLENMESİ GEREKENLER?
XP sistemler için ".net Framework 3.5" ve "Windows Installer 4.0" yüklü olması şarttır. Eğer bunlardan birinde veya her ikisinde eksiklik varsa kurulum bu eksiği indirebileceğiniz bağlantıyı ekranda gösteren uyarı penceresi göstermektedir. Tabi size düşen bu link veya linklere tıklayıp gerekli programı indirip kurmaktır. Bunlara ilave olarak bir de PowerShell programının XP için olan sürümünü yüklemeniz gerekmektedir.
Power Shell..:http://support.microsoft.com/kb/926140/tr?wa=wsignin1.0
XP için indirme linki..:http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=75793&clcid=0x09
Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta, PowerShell eklentisi windows lisans kontrolü yaparak inmektedir. Bu yüzden önce windows doğrulama yapan ve bir kod üreten küçük bir program indirip bu programın oluşturduğu seri numarasını kullanarak powershell eklentisini indirebiliyorsunuz.
Power Shell..:http://support.microsoft.com/kb/926140/tr?wa=wsignin1.0
XP için indirme linki..:http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=75793&clcid=0x09
Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta, PowerShell eklentisi windows lisans kontrolü yaparak inmektedir. Bu yüzden önce windows doğrulama yapan ve bir kod üreten küçük bir program indirip bu programın oluşturduğu seri numarasını kullanarak powershell eklentisini indirebiliyorsunuz.
Şaban Şahin AKMAN
hocam uzaktan bir pc ye yüklemeye çalıştım olmuyor
sql 2008 i intrnet olmayn bir bilğisayara kurma şansızmız var mı?
yanılmıyorsam sql 2005 in exe si vardı acaba diyorum kurulum kolaylığı bakımından sql 2005 mi kursam..
saygılarımla
sql 2008 i intrnet olmayn bir bilğisayara kurma şansızmız var mı?
yanılmıyorsam sql 2005 in exe si vardı acaba diyorum kurulum kolaylığı bakımından sql 2005 mi kursam..
saygılarımla
- sabanakman
- Kıdemli Üye
-Olmayan tam olarak nedir? Hata mı alıyorsunuz yoksa belli bir yere geldiniz devam mı edemiyorsunuz?
-Ekranda uyarı veya hata görüyorsanız tam olarak ne yazıyor?
Ayrıca SQL 2005 için yine .net FrameWork 2.0 ve Windows Installer 3.0 gereklidir ama PowerShell gerekmez. Kısacası SQL 2008 e göre yapılacak işlemlerin birbirinden pek fazla bir farkı yok. XP işletim sistemlerinde SQL Server 2000 üzerinde bir versiyon yüklemeden önce bir geri yükleme noktası oluşturup öyle yüklemenizde fayda var. Bir çok bilgisayarın sql 2005 kurulumu sırasında aniden yeniden başlayıp tekrar açılamadan sürekli yeniden başlatılması sonucu kullanılamaz olduğuna şahit oldum. Tabi bu durum meydana gelirse windows güvenli modda açıldıktan sonra oluşturulan geri yükleme noktasına dönüş yapılarak sistem kurtarılabilmektedir.
Kişisel önerim, eğer mecbur değilseniz artık Vista işletim sistemine bile destek bitmişken XP ile uğraşmak bu vakitten sonra zaman kaybı gibi duruyor.
-Ekranda uyarı veya hata görüyorsanız tam olarak ne yazıyor?
Ayrıca SQL 2005 için yine .net FrameWork 2.0 ve Windows Installer 3.0 gereklidir ama PowerShell gerekmez. Kısacası SQL 2008 e göre yapılacak işlemlerin birbirinden pek fazla bir farkı yok. XP işletim sistemlerinde SQL Server 2000 üzerinde bir versiyon yüklemeden önce bir geri yükleme noktası oluşturup öyle yüklemenizde fayda var. Bir çok bilgisayarın sql 2005 kurulumu sırasında aniden yeniden başlayıp tekrar açılamadan sürekli yeniden başlatılması sonucu kullanılamaz olduğuna şahit oldum. Tabi bu durum meydana gelirse windows güvenli modda açıldıktan sonra oluşturulan geri yükleme noktasına dönüş yapılarak sistem kurtarılabilmektedir.
Kişisel önerim, eğer mecbur değilseniz artık Vista işletim sistemine bile destek bitmişken XP ile uğraşmak bu vakitten sonra zaman kaybı gibi duruyor.
Şaban Şahin AKMAN
ben azerbeycanda bir pc ye yüklemeye çalışıyorum progaram internetden download ediyor download bitti artık bağlantınızı kapatabilirsiniz diyor
öyle kalıyor install a geçmiyor.....
genel itibariyle sqlexpress yüklemek sıkıntılı ado kullandığım için tabloları hemen access de yaptım şu anda öyle kullanıyorum
ama bilğiğiniz üzere access veritabanlarıda kırılmaya karşı korunaklı değil
sonuç olarak veritabanı için onu kur şunu kur uğraşmak istemiyorum
geriye 3 tercih şansım var
1- install olarak sorun yaratmayan 3'üncü bir veritabanı kullanmak firebird nasıl bilmiyorum ama olabilir
2-delphinin kendi paradox yapısını kullanmak
3-acceess e devam etmek
saygılarımla
öyle kalıyor install a geçmiyor.....
genel itibariyle sqlexpress yüklemek sıkıntılı ado kullandığım için tabloları hemen access de yaptım şu anda öyle kullanıyorum
ama bilğiğiniz üzere access veritabanlarıda kırılmaya karşı korunaklı değil
sonuç olarak veritabanı için onu kur şunu kur uğraşmak istemiyorum
geriye 3 tercih şansım var
1- install olarak sorun yaratmayan 3'üncü bir veritabanı kullanmak firebird nasıl bilmiyorum ama olabilir
2-delphinin kendi paradox yapısını kullanmak
3-acceess e devam etmek
saygılarımla
firebirde geç derim.
bendede acces kullanan bir program vardı. 64 bit makinelerde sürekli sorun çıkıyordu. fb nin embed sürümüne geçtim sıkıntı kalmadı.
bendede acces kullanan bir program vardı. 64 bit makinelerde sürekli sorun çıkıyordu. fb nin embed sürümüne geçtim sıkıntı kalmadı.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim