Merhaba değerli üyeler ,
Bir softphone uygulaması yapıyorum , uygulamada beklemeye aldığımda karşı taraf beklemeye geçiyor fakat bize sesi gelmeye devam ediyor kullandığımız bileşenlerin geliştiricisiyle yaptığımız görüşmeler sonucunda bunun bir sorun olmadığını beklemeye aldığınızda ses aygıtının çıkışını kapatıp açmanın bizim tarafımızdan kontrol edilmesi gerektiğini söyledi bu nedenle uygulamamızın ses çıkışını kapatıp açma ihtiyacımız doğdu, bunu windows un ses denetimi gibi sessiz moda alıp tüm sesleri kapatmak
şeklinde değilde sadece kendi uygulamamızın sesini kapatmak gibi sağlamamız gerekiyor.
Teşekkürler.
Uygulamanın Ses Çıkışını Kapatıp Açmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Uygulamanın Ses Çıkışını Kapatıp Açmak
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Re: Uygulamanın Ses Çıkışını Kapatıp Açmak
Daha önce bana da böyle birşey gerektiği için araştırmıştım:
Windows işletim sistemi, Vista'dan önce uygulama bazlı ses kontrolüne izin vermediği yazıyordu her yerde. Ama IndieVolume gibi bazı programlar bunu yapabiliyor. Açıkçası nasıl yaptıklarını bilmiyorum. Çünkü MS blog'larında bile XP'de vs. uygulama bazlı ses kontrolü yok deniyor.Vista ve sonrasında ISimpleAudioVolume interface'i kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam. "Hatırlamıyorsam" diyorum çünkü yapılacak bu işten sonradan vazgeçtiğimiz için tam bir sonuca varmamıştım. Bu Interface'i de içinde barındıran, Delphi'de yazılmış MFPack adında bir açık kaynak kodlu proje var. Buna göz atmanı tavsiye ederim.
Windows işletim sistemi, Vista'dan önce uygulama bazlı ses kontrolüne izin vermediği yazıyordu her yerde. Ama IndieVolume gibi bazı programlar bunu yapabiliyor. Açıkçası nasıl yaptıklarını bilmiyorum. Çünkü MS blog'larında bile XP'de vs. uygulama bazlı ses kontrolü yok deniyor.Vista ve sonrasında ISimpleAudioVolume interface'i kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam. "Hatırlamıyorsam" diyorum çünkü yapılacak bu işten sonradan vazgeçtiğimiz için tam bir sonuca varmamıştım. Bu Interface'i de içinde barındıran, Delphi'de yazılmış MFPack adında bir açık kaynak kodlu proje var. Buna göz atmanı tavsiye ederim.
There's no place like 127.0.0.1
Merhaba @SimaWb , öncelikle teşekkür ederim.
Açıkçası ISimpleAudioValume interface ini incelemiştim sadece vista ve üzerinde çalışması yolumu tıkamıştı hatrı sayılır miktarda WinXP kullanıcı var tümüne hitaben bir çözüm arayışı içine girdim,
bu konuda araştırmalara devam etmem gerekiyor anladığım kadarıyla
Açıkçası ISimpleAudioValume interface ini incelemiştim sadece vista ve üzerinde çalışması yolumu tıkamıştı hatrı sayılır miktarda WinXP kullanıcı var tümüne hitaben bir çözüm arayışı içine girdim,
bu konuda araştırmalara devam etmem gerekiyor anladığım kadarıyla
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Sesi uygulama, her nasıl gönderiyorsa, artık o sesi göndermez, böylece uygulamanızın sesi kapanmış olur. (ciddiyim)vkamadan yazdı: tüm sesleri kapatmak şeklinde değilde sadece kendi uygulamamızın sesini kapatmak gibi sağlamamız gerekiyor.
@cozturk ,
bende düşüncenizi paylaşıyorum , mümkün olabileceğini düşünüyorum araştırıyorum çözüme eriştiğimde paylaşacağım.
bende düşüncenizi paylaşıyorum , mümkün olabileceğini düşünüyorum araştırıyorum çözüme eriştiğimde paylaşacağım.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr