veritabanı transferi

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
ahmetkılıç25
Üye

veritabanı transferi

Mesaj gönderen ahmetkılıç25 »

Arkadaşlar merhaba nereye yazacağıma bir türlü karar veremedim benim sorunum kullandığım otomaysonun veri tabanı inetrbase7.1 ancak çok kasıyor özellikle uzak erişimlerde beni yedi bitirdi buna bir çözüm bulmak için veri tabanını oracle ye transfer etmek istiyorum ama elimde full convert enterprise var ancak trial sürüm denedim b eceremedim. Yardıma ihtiyacım var ne öneririsiniz :cry:
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: veritabanı transferi

Mesaj gönderen mkysoft »

Veritabanınızı Oracle'a taşımak yeterli olacak mı? program üzerinden değişiklik yapmanız gerekmeyecek mi? Öncelikle kullandığınız veri tabanında iyileştirmeler yapmalısınız. Veri tabanı ayalarını, Indexleri kontrol edin.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Firebird'e taşıyabilirsiniz. Her veritabanında yapmanız gereken ayarlar vardır. Başta her tablo için gerekli indeksleri açmanız lazım vs.

Bu konu çok defa konuşuldu. En özellikli veritabanı yerine size en uygun veritabanını kullanmanız lazım. Bu haliyle Oracle'a taşısanız, şu anki ihtiyacınızın (ram, disk vs) yüzlerce katını kullanacaksınız, on binlerce $ lisans ücreti olacak + daha yavaş çalışacaktır.

Kolay gelsin.
ahmetkılıç25
Üye

hocam öncelikle cevaplar için teşekkürler aslında amacım programı ilerde webe taşımak ama zamana ihtiyacım var interbase çok kasıyor ve 2003 server da win7 ve 8 ler tam porblem tıkandım kaldım ne yaptıysam boş fb ye dönüştürünce sorun çözülürmü saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Kasılmalar programda kullandığınız yöntemlerden kaynaklanıyorsa veritabanı dönüştürmeniz hiç bir işe yaramaz. Ayrıca projeniz nedir, nasıl bir yapısı vardır, ne gibi teknikler kullanılmaktadır gibi sorulara cevap bulmadan size ihtiyacınız olan cevapları kimse veremez. Zaten yukarıdaki cevaplar da arkadaşlar sizi kasılmanın nedenini veri tabanında değil programınızda aramanıza yönlendiren ip uçları vermişler. Eğer projeniz, yanlış tasarlanmış veritabanı üzerinde, hiç gereği olmayan alanlar ve kayıtları da çeken yapıda ise veri tabanı olarak hiç birisi size fayda sağlamaz. Öncelikle projenizi sağlıklı bir yapıya kavuşturmanız gerekmektedir.
Şaban Şahin AKMAN

öncalikle vermiş olduğunuz cevap için teşekkür ediyorum. bu kasılmanın sebebi window 2003 server win 7-8 ler hiç erişim sağlıyamıyor saatten veya başka şeyden araştırınca bulduk ama yinede yeterli değil, porgram ağ üzerinde çalıştırılmak için tasarlandı şöyleki bu sitede yazılan tanımlamalar falan okey sıkıntı yok ancak exe paylaşımla çalışıyor, veritabanına erişim IP ile bir çok sorgu yu kısarak sitede bahsi geçen duruma çevirdim. bundada sıkıntı yok şu anda xp yi çoklu kullanıcıya çevirdim onun üzerinden işlem yapılıyor biz fiber internet kullanıyoruz networkümüzde kullanılan siviçlerde fiber uyumlu ancak bağlantı kuran kullanıcılar firber bağlantı ancak eski siviçle işlem görüyor. bu da ayrı bir sebeb olabilirmi? bölgemizden il içi bağlananlarda sorun yok canavar gibi ancak il dışınına çıknca olay başlıyor taki karstan edirneye kadar.
ahmetkılıç25
Üye

sayın arkadaşlar kasılmanın sebebi tamamen server biraz araştırınca 2003 server in win 7-8 lerde problem olması normalmiş olayı tamamen değiştirdim kasılmalardan kurtulmak için öcnce olayı serverdan kurtardım 2003den denemek için xpye taşıdım sorunsz bağltı ve hıza ulaştı ancak kulaıcı sayısı 20 ama onda bişekil aştım şu anda hız normal ama stdiim gibi oladı tabi daha hızlı olması için uğrayorum saygılar.