Arkadaşlar bir veri tabanım var. cari işler için. yalnız bir tabloda pk hatası veriyor. pk hatası verilen tabloya yeni kayıt eklerken veya olan kaydı güüncellerken yapıyor. sebebini bulamadım. ekran görüntüsü aşağıdaki linktedir. Bu sorun neden olmuş olablir ve çözümü nedir?
www.balogluyazilim.com/adsız.jpg
tabloda primarykey hatası alıyorum sebebi ve çözümü ndr?
-
- Üye
- İletişim:
Re: tabloda primarykey hatası alıyorum sebebi ve çözümü ndr?
hatada diyor ki, primary key alanına daha önce var olan bir değer giremezsiniz...
primary key alana kullanıcının değer girmesi çok uygun olmaz, genelde artan sayı şeklinde kullanılır. tablodaki değerlerinizi, kaydı nasıl girdiğinizi kontrol edin
primary key alana kullanıcının değer girmesi çok uygun olmaz, genelde artan sayı şeklinde kullanılır. tablodaki değerlerinizi, kaydı nasıl girdiğinizi kontrol edin
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...
forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

-
- Üye
- İletişim:
Selamlar tekrar... Hatayı anladım ancak böyle dururumun olması mümkün değil. çünkü 4 yıldır kullanlan program. Durup dururken vermeye başladı bu hatayı. Bir tablodaki genarötörü düzeltiyorum bu dafa başka bir tablodan aynı hatayı veriyor. Bozulmasının sebebi ne olablir? Onarma işlemini nasıl yapabilirim?
-
- Üye
- İletişim:
Sorun Çözüldü....
Sorunu çözdük. Genaratörleri yeniden güncelledik. Ancak generatörlerin neden bozulduğunu kayıtları neden takip etmediğini anlamadım hala...
Sorunu çözdük. Genaratörleri yeniden güncelledik. Ancak generatörlerin neden bozulduğunu kayıtları neden takip etmediğini anlamadım hala...