unsuccessful execution caused by a system error that preclu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
cecihan
Üye
İletişim:

unsuccessful execution caused by a system error that preclu

Mesaj gönderen cecihan »

Merhaba. Bir müşterimde 6 aydır program düzgün olarak çalışıyordu. son zamanlarda sık sık aşağıdaki hatayı vermeye başladı.
unsuccessful execution caused by a system error that precludes successful execution of subsequent statements. Unable to complate network request to host "SERVER-SERVER"
error writing data to the connection. Varolan bir bağlantı uzaktaki bir ana makine tarafından zorla kapatıldı.
server'in işletim sistemi Windows 8. firebird 2.5 kullanılıyor.
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Re: unsuccessful execution caused by a system error that pre

Mesaj gönderen unicorn64 »

muhtemelen ağla ilgili bir sorun oluşuyor ve hata alındığı sırada uygulamanız firebird sunucusuna erişemiyor, güvenlik duvarına falan takılıyor diycem ama öyle olsa hiç bağlanamazdı
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
omurolmez
Üye

Mesaj gönderen omurolmez »

unicorn64 'ün de belirttiği gibi sorun ağ hatası.

Ancak mesajın metni ürkütücü, ilk okuduğumda şaşırmıştım, bu yüzden çevirisini vermek istedim.
Çevirisi şuna benzer: Bir sistem hatası yüzünden (komut) çalıştırmada başarısızlık. Bu başarısızlık (kalıcı değildir) sonraki komutların çalıştırılmalarının başarılarını etkilemez.
Yani demek istediği, "bende kalıcı bir hasar veya durum yok. Aynı veya başka komutu bir daha çalıştırdığımda başarılı olabilirim".

Bizim de, çok uzun zamandır sorunsuz çalışan uygulamamız bu hatayı vermeye başlamıştı. Uzun uğraşlar sonucu sorunun, kullanım sıklığı artan bir makinenin yarattığı elektriksel gürültünün pc nin ağını / ağ kartını etkilemesi olduğunu keşfetmiştik.

Bu noktada, bunun geliştirdğiniz yazılımdan kaynaklanmadığını müşterinize anlatmak önemli fakat zor olabilir. Windows event manager log larını delil olarak gösterebilirsiniz.
En son omurolmez tarafından 23 Tem 2013 02:04 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Ömür Ölmez
cecihan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen cecihan »

yazdığım program bir tür döviz büfesi programı. eski versionu clipperla yazılmıştı ve müşteriler flash'ta tutuyordu dataları. bu müşteride de datalar server'a bağlı external bir hard diskte. (herhangi bir baskın türü ortamda dataların gözükmemesini istiyorlar.) ama 3 aydır disk hiç çıkmıyor. 4-5 ay hiç bir sıkıntıları yoktu. evet mesajda yazma yapamadığını söylüyor. dosyada herhangi bir bozulma gözükmüyor. daha bugün yedeğini aldım. bu gün datayı server'ın sabit diskine taşıdım. bir sıkıntı olup olmadığına dair haber bekliyorum.
omurolmez
Üye

Mesaj gönderen omurolmez »

Unable to complate network request to host "SERVER-SERVER"

Sorun disk veya usb sorunu değil. Ağ sorunu ...
Ömür Ölmez
cecihan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen cecihan »

bir rj-45 uç değiştikten sonra sorun çözüldü.