Sevgili arkadaşlar;
Vakt-i zamanında delphi 7 kullanarak, XP işletim sisteminde hazırladığım bir personel takip projesi windows 7 işletim sisteminde birtakım problemler çıkarmaktadır. Bu projede veri tabanı olarak MDB kullanılmıştır.
Sorun tam olarak şu :
Uygulama çalıştırılırken açılışta açık ve aktif durumda bulunması gereken tabloların önemli bir kısmı kapalı durumda, bu yüzden doğal olarak veri girişi ve sorgulaması yapılamıyor. Win7 'de bu tabloların kendiliğinden kapatılmasının özel bir sebebi var mıdır ve bu sorunun bir çözümü bulunmakta mıdır ?
Ek : Win7 yüklü sistemde office 2010 bulunmaktadır, ayrıca yazmış olduğum uygulama veritabanı dosyasının nerede olduğunu kendisi bulmaktadır (yani uygulama dosyası kendi klasörü içinde bu veri tabanı dosyasını aramakta, bulamadığı zaman personel takip uygulamasını otomatik olarak kapatmaktadır.)
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
WinXP 'de derlenmiş vt projesi Win7 'de Sorun Çıkarıyor
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Re: WinXP 'de derlenmiş vt projesi Win7 'de Sorun Çıkarıyor
Tasarım aşamasında bazı tabloları açık bırakmak benim tercih ve tavsiye ettiğim bir yol değil. Bence Form oluşturulduğunda tabloları aç ve form Destroy edilirken kapat. Çıkan hata mesajını buraya yaz.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
Net Bilişim Hizmetleri
-
- Üye
Tasarım aşamasında açık olan herhangi bir tablom bulunmamaktadır, sırası gelen açılıyor iş bitince de kapatlıyor.
Yaptığım ufak çaplı bir araştırma neticesinde uygulama, yönetici hakları veya uyumluluk modu ile açılırsa sorunun düzelebileceğine dair birkaç bilgi edindim. Tabii bu konuda benimle aynı problemi yaşamış arkadaşların tam olarak nasıl üstesinden geldiğini ve neden win7 'nin böyle bir kısıtlamaya gittiğini paylaşmalarını rica ediyorum.
Hayırlı bayramlar...
Yaptığım ufak çaplı bir araştırma neticesinde uygulama, yönetici hakları veya uyumluluk modu ile açılırsa sorunun düzelebileceğine dair birkaç bilgi edindim. Tabii bu konuda benimle aynı problemi yaşamış arkadaşların tam olarak nasıl üstesinden geldiğini ve neden win7 'nin böyle bir kısıtlamaya gittiğini paylaşmalarını rica ediyorum.
Hayırlı bayramlar...
cümlesine istinaden böyle bir kanıya kapıldım.ChangeoveR yazdı:Uygulama çalıştırılırken açılışta açık ve aktif durumda bulunması gereken tabloları
Ben MDB veritabanını ve ADO bileşenlerini kullanan bir kaç tane uygulama yaptım ama bir sorun yaşamadım. Sizin oluşturduğunuz MDB dosyası Access in hangi sürümüyle uyumlu? MDB dosyanız şifreli mi? Connection stringiniz ne şekilde? Aldığınız HATA MESAJI nedir?
C. Sunguray
Net Bilişim Hizmetleri
Net Bilişim Hizmetleri
-
- Üye
Haklısınız, sorunumu tanımladığım giriş cümlem paylaştığınız şekilde başlyor; fakat "Ek" bölümünde bu konuyu detaylandırdığımı düşünmüştüm.
Sorunu hallletim ve sorun tamamen benden kaynaklanıyormuş (kodlama hatası), ilginiz için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Sorunu hallletim ve sorun tamamen benden kaynaklanıyormuş (kodlama hatası), ilginiz için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.