s. a.
Arkadaşlar projeyi sonlandırırken (Programdan çıkarken)
Halt(0),
Application.Terminate,
Close
komutlarından hangisini kullanmak daha avantajlı yada gereklidir.
Aralarında fark var mıdır.
Teşekkürler.
Projeyi sonlandırma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- White Rose
- Üye
- İletişim:
- pasa_yasar
- Üye
Re: Projeyi sonlandırma
- Halt olduğu sonlandırır. Görev yöneticisindeki işlemi sonlandır gibi. Yan kaynaklar ve uygulamaları kontrol etmeden çökertme gibi birşey.
- Application terminate uygulamayı normal bir şekilde yan kaynak ve uygulamalar ile sonlandırır. Doğru olanda budur.
- Close formu kapatır. yazılım arka planda çalışmaya devam eder ve kaynakları kullanır. Yanlış olandır.
- Application terminate uygulamayı normal bir şekilde yan kaynak ve uygulamalar ile sonlandırır. Doğru olanda budur.
- Close formu kapatır. yazılım arka planda çalışmaya devam eder ve kaynakları kullanır. Yanlış olandır.
- White Rose
- Üye
- İletişim:
ana formda iken close ile kapatmanın normal kapatma (application.terminate) gibi olduğunu okumuştum
görev yöneticisinden kontrol ettim program da firebird db de kapanıyor
Ana form'da Close yapılıyorsa Application.Terminate'den farkı yoktur. Zaten bunu kaynak kodlara bakarak anlayabiliriz. Forms.pas'a bakarsanız Close kullandığımızda TCustomForm.Close çağrılıyor. Onun içinde de şöyle bir kod var:White Rose yazdı:ana formda iken close ile kapatmanın normal kapatma (application.terminate) gibi olduğunu okumuştum
Kod: Tümünü seç
if Application.MainForm = Self then Application.Terminate
There's no place like 127.0.0.1