Merhaba arkadaşlar
Web sitesindeki bilgileri delphide yazdığım bir prg. ile güncelliyorum. Sayfama yeni bir bölüm (haberler sayfası) eklemek istiyorum fakat bu sayfaları yine delphiden güncellemek istiyorum. Yayınlamak istediğim yeni bir haberi word içerisinde oluşturduktan sonra editöre kopyalayıp HTML olarak kaydetmek istiyorum. Delphi içerisinde HTMP sayfasını CSS e bağlı olarak görebilirmiyim? Visual Studio da olduğu gibi dizayn/source olarak ayrı ayrı görmem mümkün mü?
İyi Çalışmalar
HTML Editör
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: HTML Editör
Merhaba, web sayfasını neden delphi ile editlemeye çalışıyorsunuz ? Ne gibi bir faydası var ? Özel bir sebebiniz yok ise zaman kaybından başka bir uğraş değil. Web sayfası en güzel sade bir editör ile yapılır. Örneğin notepad++
CSS dosyasına bağlı olarak Başlık kalın, paragraf başı boşluğu var. Artı Resimlerinde eklenmesi lazım. Bunları düzenlemek için sürekli notepad veya Visual studio ya ihtiyaç duyulmasını istemiyorum. Kullanıcı haber veya sayfa ekleme istediğinde ilgili dökümanı editörün içerisine kopyalayacak. burada başlığı ve yazı fontunu düzenledikten sonra WEB'e kopyalayacak.
Merhaba...
- Projenin son kullanıcısının profili kimdir bilemem ama, sayfa mizanpajına müdahale edilmesin diye WEB sitelerinde veritabanı destekli içerik yönetim sistemleri denen yapılar kurulmuşken; yazılım ile sayfa üzerine müdahale edilmesi fikri bana pek rasyonel temelli değil gibi geldi.
- Sizin de amacınız aksi şekilde sayfanın sadece bir bölümündeki bu içerik yönetimi ise öncelikli önerim şu olacak: Sadece resim ve yazı olan bir yapı ise, bir FORM üzerine kendiniz basit bir designer tasarlamanız mümkündür. Kullanıcı boş bir Form üzerine Panel ve Memo'lar yerleştirsin. Bu oluşumu HTML'ye dönüştürmek çok basittir. Bir tablo içinde içeriği yerleştirin olsun bitsin. Bu daha kontrollü bir yapı oluşturur. Tabi bu sizin kararınız.
- Soru benim talep benim diyorsanız da
(TEmbeddedWB) bileşeninde ( aynı TWebBrowser gibidir ama onu kapsayan daha da geliştirilmiş bir browser bileşenidir ) DesignMode adında bir property'si var. onu True yapınca navigate edilmiş sayfayı edit edebiliyorsunuz. Ancak çok aman da aman diyeceğimiz bir sonuç sergilemiyor. Şimdi denedim basit bir Google sayfasını edit mode dedim, evet sonuç olumlu, yazıları, resmin boyutunu vs. değiştirebiliyorsunuz.
Başarılar... 
- Projenin son kullanıcısının profili kimdir bilemem ama, sayfa mizanpajına müdahale edilmesin diye WEB sitelerinde veritabanı destekli içerik yönetim sistemleri denen yapılar kurulmuşken; yazılım ile sayfa üzerine müdahale edilmesi fikri bana pek rasyonel temelli değil gibi geldi.

- Sizin de amacınız aksi şekilde sayfanın sadece bir bölümündeki bu içerik yönetimi ise öncelikli önerim şu olacak: Sadece resim ve yazı olan bir yapı ise, bir FORM üzerine kendiniz basit bir designer tasarlamanız mümkündür. Kullanıcı boş bir Form üzerine Panel ve Memo'lar yerleştirsin. Bu oluşumu HTML'ye dönüştürmek çok basittir. Bir tablo içinde içeriği yerleştirin olsun bitsin. Bu daha kontrollü bir yapı oluşturur. Tabi bu sizin kararınız.
- Soru benim talep benim diyorsanız da

Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.BitBtn1Click(Sender: TObject);
begin
EmbeddedWB1.Navigate( 'http://www.google.com.tr' );
while EmbeddedWB1.ReadyState <> READYSTATE_COMPLETE do
begin
Sleep(1);
Application.ProcessMessages;
end;
EmbeddedWB1.DesignMode := True;
end;