ImageList klasör
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ImageList klasör
Selam arkadaşlar. Bir film izleme projesi yapıyorum. Nerdeyse bitti biticek. Bir sorunla karı karşıyayım. TMS nin AdvSmoothTileList demosunu indirdim onunla yapıyorum. Herşey güzel amma bir sorunum var. Bu bileşen kendisinin bileşenini GDIPPictureContainer ve ImageList görüyo. Şimdi ben ora resmi HTML ile gösteriyorum. Amma illaki resim 2 bileşenden birinde olmalı. Normal HTML resim kodunda klasör adı belirtince olmuyor. İstediğim şu. Bu iki bileşenin her yazılım açılışında belirtiyim klasördeki resimleri kendi hafızasına çağırmasını istiyorum tek olarak diğil topluca kaç resim varsa. Yada o kalörden görmesi. Bu iki bileşenden hangisi ile yapıla bilir? Mümkünmüdür? Mümkün diğilse ne yapa bilirim? Bileşenin sayfası http://www.tmssoftware.com/site/AdvSmoothTileList.asp
Re: ImageList klasör
Selam. Arkadaşlar. imagelist için aradığım kodu malesef bulamadım amma kendi GDIPPictureContainer kod yazdım c# olan bir fonksiyonu delphide kullandım sorun çözülmüşdür arkadaşlar.
Kod bu
Kod bu
Kod: Tümünü seç
uses IOUtils ekleyin
var
S: string;
D: TDirectory;
begin
for S in D.GetFiles('Images\Poster\') do // Klasör resimler film1.jpg .... film30 böyle yani
begin
with Picture.Items.Add do
begin
Picture.LoadFromFile(S);
Name := Copy(S, 15, 10); // isimlerini yalnız yazıyodu
end;
end;