s.a.
delphide web programlama konusunda unigui diye bir komponent geliştirilmiş ve bunu bir kaç küçük projemde kullandım. Gayet başarılı buldum. Üstadlarımızın test etmesini isteriz. Ayrıca başka bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. cgdevtools diye başka bir delphide web programlama eklentisi var. demolarını web sitelerinden inceledim başarılı olduğunu düşünüyorum. fakat bir türlü kurulumunu yapamadım.(xe5 için IW14.0.21 beta sürümü yüklenmesi gerekiyormuş.) yardımcı olursanız sevinirim. Bu iki komponentinde beta sürümleri var. unigui konusunda bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim. Hayırlı günler.
delphide web programlama.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: delphide web programlama.
Artık delphi'de masaüstünü aşıp web tabanlı uygulamlar yapmak lazım.Bunun için Unigui ve Raudus var.Ama ciddi bir projede ne derece stabil ve sorunsuz çalışırlar bilmiyorum... 

Selam ;
Unigui denemedim ama Raudus ile çalışıyorum, birkaç ay oldu başlayalı, çalıştığım işyerinde cep telefonu ve ipad de kullanım için ufak bir yazılım hazırladım, istendiği zaman programı çalıştırıp web e açıyorum, uzaktan kullanıcı adı ve şifre girilip sisteme bağlanılıyor, ben sadece cari hesap bakiyelerini ve ekstrelerini gösteriyorum (yakında sıcak satışta yapılabiliecek). Delphi7+Firebird kullanıyorum. Yılda ortalama 5.000 civarı fatura kesilip ona keza fatura alışları ve cari hesap hareketleri ve stok hareketleri olan bi işyeri burası. iphone hücresel veri bağlantısı ile gayet güzel çalışıyor, eğer wireless ağından bağlanırsan daha hızlı çalışıyor tabi.
Çok çok basit bi şekilde hazırlanabiliyor. Web sunucusu olarak çalışıyor program. Herhangi bir kurulumuda gerek olmuyor (Apacahe, IIS vs. gibi). ve oldukçada güvenli bir sistem. Yakında program verdiğim diğer birkaç işletmeyede bu tip uygulamalar yazmak istiyorum.
Yalnız raudus sanırım geliştirilmesi durmuş bi sistem, unigui çok daha iyi diyorlar. Raudus ta tek sorun dbgrid kullandığınızda grid kolon aralıkları düzgün görünmüyor bazen. Bende onun yerine listbox kullanıyorum.
Yada bunlarla uğraşmayıp direk delphi orjinalinde bulunan INTRAWEB kullanabilirsiniz. IIS kurmak zorunda kalacaksınız tabi bu durumda. Ben sırf IIS kurmamak için raudus kullanıyorum. Müşteriye git programı kur + IIS kur, bi ton ayar yap vs.vs. Onun yerine bilgisayara statik yerel ip verip, modemdende kullanmak istediğin portu NAT ile o ip ye yönlendirdiğin zaman yeterli oluyor.
Unigui denemedim ama Raudus ile çalışıyorum, birkaç ay oldu başlayalı, çalıştığım işyerinde cep telefonu ve ipad de kullanım için ufak bir yazılım hazırladım, istendiği zaman programı çalıştırıp web e açıyorum, uzaktan kullanıcı adı ve şifre girilip sisteme bağlanılıyor, ben sadece cari hesap bakiyelerini ve ekstrelerini gösteriyorum (yakında sıcak satışta yapılabiliecek). Delphi7+Firebird kullanıyorum. Yılda ortalama 5.000 civarı fatura kesilip ona keza fatura alışları ve cari hesap hareketleri ve stok hareketleri olan bi işyeri burası. iphone hücresel veri bağlantısı ile gayet güzel çalışıyor, eğer wireless ağından bağlanırsan daha hızlı çalışıyor tabi.
Çok çok basit bi şekilde hazırlanabiliyor. Web sunucusu olarak çalışıyor program. Herhangi bir kurulumuda gerek olmuyor (Apacahe, IIS vs. gibi). ve oldukçada güvenli bir sistem. Yakında program verdiğim diğer birkaç işletmeyede bu tip uygulamalar yazmak istiyorum.
Yalnız raudus sanırım geliştirilmesi durmuş bi sistem, unigui çok daha iyi diyorlar. Raudus ta tek sorun dbgrid kullandığınızda grid kolon aralıkları düzgün görünmüyor bazen. Bende onun yerine listbox kullanıyorum.
Yada bunlarla uğraşmayıp direk delphi orjinalinde bulunan INTRAWEB kullanabilirsiniz. IIS kurmak zorunda kalacaksınız tabi bu durumda. Ben sırf IIS kurmamak için raudus kullanıyorum. Müşteriye git programı kur + IIS kur, bi ton ayar yap vs.vs. Onun yerine bilgisayara statik yerel ip verip, modemdende kullanmak istediğin portu NAT ile o ip ye yönlendirdiğin zaman yeterli oluyor.
Unigui için ExtJS kütüphanesinin kısıtlı Delphi versiyonu diyebiliriz.
Pek alakası yok ama kıyaslamak için söylüyorum ASP.NET tarafında EXT.NET adında bir ürün var.
Güncel ExtJS kütüphanesini çok kısa sürede kendilerine uyarlıyorlar.
Umarım Unigui içinde yakında aynı şeyi söyleyebiliriz.
Örneğin şuan XE3 sonrası için destek göremiyorum.
Pek alakası yok ama kıyaslamak için söylüyorum ASP.NET tarafında EXT.NET adında bir ürün var.
Güncel ExtJS kütüphanesini çok kısa sürede kendilerine uyarlıyorlar.
Umarım Unigui içinde yakında aynı şeyi söyleyebiliriz.
Örneğin şuan XE3 sonrası için destek göremiyorum.
- adelphiforumz
- Üye
birşey sorucam unigui componentini nereden temin edebilirim bilen varmıdır
ben delphi 2007 kullanıyorum destekliyormu acaba
ben delphi 2007 kullanıyorum destekliyormu acaba
Ehil olmayanlara sabretmek ehil olanları parlatır.
Akıllı birisinden gelen cefa, bilgisizlerin vefasından iyidir.
Bilgiye ulaştı mı ayak, kanat olur
Biz insanı kıyafetiyle ağırlar bilgisiyle uğurlarız.
Mevlana
Akıllı birisinden gelen cefa, bilgisizlerin vefasından iyidir.
Bilgiye ulaştı mı ayak, kanat olur
Biz insanı kıyafetiyle ağırlar bilgisiyle uğurlarız.
Mevlana
s.a
info@fmsoft.net mail at.size yardımcı olurlar. iyi çalışmalar.
info@fmsoft.net mail at.size yardımcı olurlar. iyi çalışmalar.
s.a.
aslında arkadaşlar cgdevtools diye bir şey daha var. çok beğendim. portekizde geliştiriliyor.component olarak çok zengin. deneme sürümünü indirdim denedim. başarılı buldum.biraz da iyi dil bilen ve profesyonel arkadaşlarımızın bunu denemesi lazım.cg devtools ile bence delphinin bu web sıkıntısı çözümlenmiş gözüküyor. Hayırlı günler.
aslında arkadaşlar cgdevtools diye bir şey daha var. çok beğendim. portekizde geliştiriliyor.component olarak çok zengin. deneme sürümünü indirdim denedim. başarılı buldum.biraz da iyi dil bilen ve profesyonel arkadaşlarımızın bunu denemesi lazım.cg devtools ile bence delphinin bu web sıkıntısı çözümlenmiş gözüküyor. Hayırlı günler.