Merhaba arkadaşlar,
Müşterimizin kullandığı ERP yazılımına, yazılımımızdaki bazı verileri iletebilmek için Windows Server 2008 R2 üzerinde Firebird Odbc driver kurdum fakat bir türlü Ms Office üzerinde Odbc bağlantısını sağlayamadım ("unable to load gds32.dll"). Google, yahoo Groups, stackOverflow vs birşey bulamadım ve zaman kısıtı nedeniyle vazgeçtim. Bu nedenle, replication yapmaya karar verdim.
Firebird veritabanımızdaki sabit sayıda tablonun birebir kopyasını MsSql veritabanında oluşturmamız ve eş tutmamız gerekiyor (ayna görüntü).
1. Bu işi yapabilen yazılım ürünü tavsiyeniz var mı (tercihen ücretli veya openSource) ?
2. Bir yandan da delphi de kodlamaya başladım. Ancak aklıma geldi ki TClientDataSet bileşeni zaten update sırasında bu işin bir benzerini yapıyor. Acaba clientdataset bileşeninin bu özellikleri delphi kütüphanesinde parça parça sınıflar veya işlevler olarak tanımlı mıdır ? Bu konuda bilgisi olan var mı ?
İlgilenen arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim...
Firebird den Ms Sql e replikasyon
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Firebird den Ms Sql e replikasyon
Ömür Ölmez
Re: Firebird den Ms Sql e replikasyon
İptal ettiğiniz çözüm için bir sorum olacak, ondan sonra diğerine gelicem.
SqlServet'a Linked Server mi ayarlamaya çalışmış ama başaramamıştınız?
SqlServet'a Linked Server mi ayarlamaya çalışmış ama başaramamıştınız?
Re: Firebird den Ms Sql e replikasyon
Erp firması Ms Sql server teknolojisine aşina olduğu için, Ado ile Firebird 'e bağlanabileceklerini düşünerek, Ado: Odbc: Firebird ayarlamaya çalıştım (Kendi yazılımlarında istedikleri sorguyu çalıştırsınlar istiyoruz). Aslında, bir kaç yıl önce yapabilmiştim bunu ve Ms Office Excel 'de, Firebird tablosunu görebilmiştim ama ya işletim sistemi farkı ya da Firebird Odbc driver sürüm farkı var.SqlServet'a Linked Server mi ayarlamaya çalışmış ama başaramamıştınız?
Ömür Ölmez