DbGrid Veri Silmesini Engelleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
DbGrid Veri Silmesini Engelleme
http://prntscr.com/2l96a1 burdaki dbgriddeki yeri sil butonuna bastığında silinmesini ve düzenlenmesini istemiyorum.
Ama bundan sonra eklenen kullanıcılar düzenlensin ve silinsin bunu nasıl yapabilirim...
Ama bundan sonra eklenen kullanıcılar düzenlensin ve silinsin bunu nasıl yapabilirim...
Sevgiler Yalan Olmuş Yalan Sahtekar Bırakıpta Bir Gün Seni Gitmeyecek Mi?
Re: DbGrid Veri Silmesini Engelleme
Gride bağlı tablo adını Table varsayıyorum. Kullanıcı Adı alanını da ,UserName varsayıyorum.
ButtonOnClick olayına
böylece ADMİN kullanıcısı Silinemez olacaktır. Aynı olayı Düzenle butonuna da yazabilirsiniz.
ButtonOnClick olayına
Kod: Tümünü seç
if TableUserName.ASString<>'ADMİN' Then Begin
< Silme İşlemi >
End else Showmessage ('ADMİN kullanıcısı silinemez...!');
Başka bir konu ama bunu da değerlendirmenizi önemle tavsiye ederim...:
- DBGrid ile direkt görüntüleme yapıldığında, şöyle bir açık bulunur. Delphi mühendisleri varsayılanlar içerisinde ReadOnly durumunu false şeklinde düşünmüşler, bizim bunu değerlendirmemiz lazım.
- DBGrid'deki bir kayıt üzerindeyken CTRL + DEL tuşlarına basın sonucu gözlemleyin.
- DBGrid ile direkt görüntüleme yapıldığında, şöyle bir açık bulunur. Delphi mühendisleri varsayılanlar içerisinde ReadOnly durumunu false şeklinde düşünmüşler, bizim bunu değerlendirmemiz lazım.
- DBGrid'deki bir kayıt üzerindeyken CTRL + DEL tuşlarına basın sonucu gözlemleyin.
-
- Üye
haklısın silmene izin veriyor ctrl+del yapınca ama readonly aktifleştirince silmene izin vermiyor o uyarı gelmiyor teşekkür ederimmrmarman yazdı:Başka bir konu ama bunu da değerlendirmenizi önemle tavsiye ederim...:
-
- Üye
bunun aynısını firebird ile nasıl uygularım????????esistem yazdı:Gride bağlı tablo adını Table varsayıyorum. Kullanıcı Adı alanını da ,UserName varsayıyorum.
ButtonOnClick olayınaböylece ADMİN kullanıcısı Silinemez olacaktır. Aynı olayı Düzenle butonuna da yazabilirsiniz.Kod: Tümünü seç
if TableUserName.ASString<>'ADMİN' Then Begin < Silme İşlemi > End else Showmessage ('ADMİN kullanıcısı silinemez...!');
-
- Üye
Yardım edebilecek kimse yok mu????
- greenegitim
- Üye
if ibdatasetusernama.text ='ADMİN' then
begin
showmessage('Admin kullanıcısı silinemez');
abort;
end else ibdataset.delete;
if dbeditkullanici.text ='ADMİN' then
begin