Öncelikle programdan biraz bahsediyim. Program mesleki bir program. Harita müh. leri için serbest ağ dengelemesi yapıyor ve txt dosyalarından veri okuyor yeniden txt dosyasına hesaplamarı yapıp kaydediyor. (Basit gibi duruyor ama inanın çok karmaşık

1-) Girilen txt dosyasında bulunan koordinatları bir ekrana yazdırmak.(nokta sayısı değişsede hepsini yazdıran genel bir program lazım)
2-) Noktaların koordinatlarının olduğu yere label yada vb. bir şeyle isimlerini yazdırmak.
3-) Bunlardan birbirlerine çizgi çekmek(Poligon agı).ve o çekilen çizgilere tıklayarak sadece istenilen çizgileri hesaba katmayı sağlamak. (Bütün her şeyi hesaplatmak yerine sadece seçilileri maus yoluyla hesaplatmak).
Benim geldiğim nokta:
*Noktaların koordinatlarını bir editten alıp poligon agı yapabilen bir şey yaptım.
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
Var x, y: Longint; {Bir nokta için iki değişken tanımlanıyor}
Begin
x := StrtoInt(Edit1.text); y := StrtoInt(Edit2.text); //Değişkenlere değer saklanıyor
Form1.Canvas.Polygon([Point(x, y), Point(30, 10), Point(130, 30), Point(240, 120)]); //x ve y yi örnek olsun diye koydum 30,10,130,30,240,120 iyi de aynı şekilde değiştirebilirim.
end;
End.
Bana yardımcı olabileceğini düşündüğünüz kodlar veya eklentileri paylaşırsanız sevinirim.