Pdf'den Text'e Aktarım SDK ile yada Sdk Olmadan

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
kocivan
Üye

Pdf'den Text'e Aktarım SDK ile yada Sdk Olmadan

Mesaj gönderen kocivan »

Merhabalar,
Forumda ki ilk mesajım soruyla başlamak pek hoşuma gitmiyor ama sizlerinde bilgilerinden yararlanmak istedim.
Pdf dosyasında ki verileri text dosyasına çevirip okuma yapmak istiyorum. Çevireceğim dosyalarda OCR kullanmama gerek yok. SDK kullanmadan bunu yapmanın yolunu bulamadım Acrobattan kopyalayıp yapıştırmayı denedim o da olmadı. Bulduğum SDK'ların hepsi çok yüksek maliyetli düşük maliyetli bir SDK önerisi de işimi görür.
Şimdiden teşekkürler
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Re: Pdf'den Text'e Aktarım SDK ile yada Sdk Olmadan

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Bu iş için bir sürü çevirici ve online hizmet veren site bulabilirsiniz. Daha önce ihtiyacım olmadığı için denemedim ama "pdf2txt" anahtar sözcüğüyle aratıp, çıkan programları deneyin ve hoşunuza gideni satın alın. Sonra Delphi programından parametre ile çağırıp, txt'ye çevirdikten sonra işlersiniz.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
kocivan
Üye

Mesaj gönderen kocivan »

Merhabalar,
Öncelikle cevap için teşekkür ederim. "pdf2txt" Olarak ta araştırdım ilk başta program maliyeti düşük gözükse de sdk versiyonu deyince rakam astronomik bir hal alıyor. Online hizmet veren siteleri de veri güvenliği için tercih edemiyorum. Başka öneriniz var mı acaba?
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Delphi'de import kütüphaneleri var, bunlardan faydalanabilirsiniz. "delphi pdf import" diye araştırırsanız çeşitli kütüphaneler var. Hem delphi kodu olması işinizi daha da kolaylaştırabilir. Denemedim ama ilk çıkana baktım ( http://www.quickpdflibrary.com/products ... /index.php ) pdf'ten metin ve resimleri açabileceğini iddia ediyor. Araştırıp, gözünüze kestirdiğiniz 3-5 tanesini deneyip karar verin. Verdiğim linkteki programa 450 $ demişler.

Diğer bir yolda buna hiç ihtiyaç kalmaması olabilir. PDF aldığınız yerle konuşup, farklı formatlarda verebiliyorlar mı bir bakın. İş yaptığınız bir firma/arkadaş ise daha kolay olur.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
kocivan
Üye

Mesaj gönderen kocivan »

Merhabalar,
Maalesef ikinci önerdiğiniz yolu seçme şansım yok çünkü verileri devlete ait sitelerden alıyorum. Acrobat ile kopyala yapıştır tarzı bir şeyler yaptım. Kopyalayıp aldığım verileri memoya aktarıp orandan ayrıştırıyorum. Tabi biraz yavaş gibi ama en azından maliyet düşük. Düzgün çalışacak şekilde ayarladığım da nasıl yaptığımı ve örnek kodları burada paylaşırım belki birilerine lazım olur.
İlginiz için çok teşekkürler.
İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

PDF den text çıkarmak için OCR gerekli olabilir diye düşünüyorum. Bir OCr ile deneme yapabilirsiniz...
Resim
Kullanıcı avatarı
kocivan
Üye

Mesaj gönderen kocivan »

Merhabalar,
Haklısınız benim denediğim yöntem bazı pdf dosyalarında işe yaramaz OCR gerekli olabilir. Ama şuan benim kullandıklarım da kopyala yapıştır sorun çıkarmadı.
Cevap için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Torry'nin sitesindeki örneği görmüşsünüzdür. bkz. Torry.NET

Adobe Acrobat Writer (sanırım XI olarak geçiyor) kurarsanız çalışacaktır. Denerseniz sonucu buradan paylaşın. 500 mb indirip denemeye elim varmadı. :idea:

Diğer türlüsü binary olarak parse edilerek yapılması söz konusu. O da işçilik ister.
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
kocivan
Üye

Mesaj gönderen kocivan »

Öncelikle cevabınız için teşekkürler.
Söylemiş olduğunuz yöntem satın alınabilir sürümle ilgili gibi. Araştırdım ama pek çözüm bulamadım. Şuan benim yaptığım forma koyduğum buttona aşağıdaki kodları yazdım. Ancak sorun tuş gönderme kodlarının pdf dosyası yüklenmeden devreye giriyor olması acaba bunu nasıl aşarım?

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin

AcroPDF1.src:=('C:\Users\koccii\Desktop\test.pdf');
AcroPDF1.SetFocus;

keybd_event(VK_CONTROL,0,0,0);
keybd_event(ord('A'),0,0,0);
keybd_event(ord('A'),0,KEYEVENTF_KEYUP,0);
keybd_event(VK_CONTROL,0,KEYEVENTF_KEYUP,0);

end;