Kayda göre resim getirme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Kayda göre resim getirme
Delphide acemiyim daha önce access ile hazırlamış olduğum rehber programını delphide hem yapıp hem de delphide kendimi denemek istedim
Access te bir dosya içerisine resimlerimi yükleyip formda kullanıcıya ait resmi o dosya yolunu göstererek kullanıcı siciline göre aldırıyordum resimlerin adı sicilleri ile aynı idi.
Delphide bunu yapmaya çalışıyorum ama olmadı image nesnesi ekledim image nesnesi ile kullanıcıya ait resmi otomatik getirtecek kodu yazamadım bi türlü yardımcı olursanız sevinirim
Access te bir dosya içerisine resimlerimi yükleyip formda kullanıcıya ait resmi o dosya yolunu göstererek kullanıcı siciline göre aldırıyordum resimlerin adı sicilleri ile aynı idi.
Delphide bunu yapmaya çalışıyorum ama olmadı image nesnesi ekledim image nesnesi ile kullanıcıya ait resmi otomatik getirtecek kodu yazamadım bi türlü yardımcı olursanız sevinirim
Re: Kayda göre resim getirme
Mantık olarak basit bir yol izleyebilirsin, ilk aklıma gelen, veritabanın da adı , soyadı, sicilno, resimyolu diye alanların olduğunu varsayarak, kişi kaydetme işlemi sırasında resmi kaydettiğin yeri resimyolu adlı alana kaydet. Ekranda kullanıcı kişiyi nasıl seçeceği hakkında bilgi vermemişsin, combobox veya editten seçtiğini düşünerek, combobax ın onchange özelliğinden yararlanarak imaj nesnesine resmin yolunu atayabilirsin.(Yapmak istediğin iş için farklı yöntemler de var (bloop alan vs gibi) . Veritabanının büyüklüğüne göre bir yol seçmek en mantıklısıdır)
Kolay gelsin..
Kolay gelsin..
bu kodu access te kullanıyordum.
Senin söylediğin yol ile sicili nasıl bağlayacağım anlamadım özür dilerim cahilliğime ver.bu kodu delphi de kullanabileceğim şekilde ayarlama imkanımız varmı ?
Kod: Tümünü seç
Dim Foto, fotoDosya, Klasor
Foto = Me.SİCİLİ
Klasor = "\Fotolar\"
fotoDosya = Application.CurrentProject.Path & Klasor & Foto & ".jpg"
Resim.Picture = fotoDosya
Exit Sub
Hata:
Resim.Picture = Application.CurrentProject.Path & Klasor & "Boş.jpg"
End Sub
dosyayolu :='c:\data\rsm\resim1.jpg' ;
if FileExists(dosyayolu) then begin // dosya varsa aşağıdaki kodu çalıştır.
Timage.Picture.LoadFromFile(dosyayolu);
end;
diğer bilgileri ekrana getirdiğiniz procedure de yukarıdaki kodu ekleyin formunuzda dosyayolu adli string alan tanımlamayı unutmayın.
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Bu kod ilgili kişinin siciline bakıp o sicile ait resmi Timage olan kısma aktaracakmı otomatik olarak? Yoksa sadece Resim1.jpg isimli dosyayı mı her kişiye atayacakcinarbil yazdı:forma 1 adet Timage ekleyinKod: Tümünü seç
dosyayolu :='c:\data\rsm\resim1.jpg' ; if FileExists(dosyayolu) then begin // dosya varsa aşağıdaki kodu çalıştır. Timage.Picture.LoadFromFile(dosyayolu); end;
diğer bilgileri ekrana getirdiğiniz procedure de yukarıdaki kodu ekleyin formunuzda dosyayolu adli string alan tanımlamayı unutmayın.
bu kod dosyayolu adlı değişkendeki resmi gösterecektir.
Güvenlik ile ilgili sıkıntı yoksa resimleri klasorde topla sicilno.jpg olarak kaydet
dosyayolu :='43724573' // sicil no ataması yapınca varsa resmi gösterir
database içine resim ekleyerek kullanacağım dersen database yapı ve kurallarını araştırmalısın
Güvenlik ile ilgili sıkıntı yoksa resimleri klasorde topla sicilno.jpg olarak kaydet
database içine resim ekleyerek kullanacağım dersen database yapı ve kurallarını araştırmalısın
En son cinarbil tarafından 25 Mar 2014 05:12 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
yapmak istediğim tam olarak senin anlattığın şeycinarbil yazdı:bu kod dosyayolu adlı değişkendeki resmi gösterecektir.

dosyayolu :='c:\data\rsm\resim1.jpg' ;dosya yolunu kendime göre editledim masaüstünde olduğu için.
tanımlamayı bu şekilde yaptım bunun altına
dosyayolu:string;
begin
dosyayolu :='c:\data\rsm\resim1.jpg' ;
if FileExists(dosyayolu) then begin // dosya varsa aşağıdaki kodu çalıştır.
end;
şeklinde çalıştırınca
Formuna Timage adlı bileşeni ekledin mi?
Adı Timage1 olabilir mi ?
Hata olarak ne yazıyor ?
Hata olarak ne yazıyor ?
Timage ismi hata olarakcinarbil yazdı:Formuna Timage adlı bileşeni ekledin mi?
Hata olarak ne yazıyor ?
sicili :='c:\Documents and Settings\TAN\Desktop\rsm\resim.jpg' ;