KILL PROCESS ile ilgili forumda arama yaptım fakat SQL Server ile ilgili bir örneğe veya detaya rastlayamadım. ( Daha çok windows ile ilgili işlemlerden bahsedilmiş )
Amacım ADO veya UNIDAC kullanarak SQL Server'e gönderdiğim bir Query'i bir butona basıp yarıda kesebilmek. Bunun için ne yapılması gerektiği sanırım üç aşağı beş yukarı herhalde şöyle bir şeydir
Sorguyu bir thread üzerinden çalıştırmam lazım
Çalıştırdığım sorgunun process ID'sini sorgu işleme girmeden önce öğrenebiliyor olmam lazım
Butona bastığım an yeni bir ADOQuery veya UNIQuery üretip "KILL ..." komutunu sunucuya gönderebilmem lazım
Not: SQL Server'da @SPID numarası ile oturum açan kullanıcının işlemlerini KILL komutunu kullanarak sonlandırabiliyoruz. (Umarım doğru biliyorumdur.)
Sizden ricam elinizde örnek kod parçaları varsa buradan paylaşabilir misiniz,
En son cengaver tarafından 01 Eki 2014 02:09 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
gibi bir komutu 15 numaralı SPID bağlantısında çalıştıramamammış. İlk iletide bahsettiğim sistematiğe ek olarak ek bir connection nesnesi oluşturup SQL sorgumu o connectiona bağlı query nesnesinde çalıştırarak sorunumu çözdüm, teşekkürler.